Friss hírek

A Red Bull nem írja le a Mercedest: „Vissza fognak térni!”

Hiába kezdte gyengén a 2022-es évet a Mercedes Forma-1-es csapata, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint nem egy éra végéről van szó, és biztos abban, hogy a német istálló vissza fog vágni, amint felülkerekedik jelenlegi problémáin.

Az idei szezon első két versenyhétvégéjén a Mercedes nem tudott beleszólni a győzelemért zajló csatákba, a bahreini és dzsiddai versenyek a Red Bull és a Ferrari küzdelméről szóltak. Miközben emiatt sokan már le is írták a Mercedest az idei szezonra, Helmut Markónak nincs kétsége afelől, hogy az elmúlt időszakban sorozatban 8 konstruktőri címet szerző németek össze fogják kapni magukat.

A Formel1.de című internetes portálnak nyilatkozva a Red Bull tanácsadója hangsúlyozta, nem egy fejezet lezárását éljük most meg, mint 2013 után, amikor ők a sorozatban megszerzett világbajnoki címet után hirtelen esélytelenné váltak.

Hirdetés
 

„Külön kell választani a kettőt. A 2013 utáni érát az új motorszabályok határozták meg, a Mercedesnek pedig hihetetlen dominanciája volt ezen a téren” – fogalmazott Marko „2 másodperccel mindenki előtt jártak, de logikus módon nem mutatták ezt meg. Most a kasztni változásai, illetve a motorokkal kapcsolatos változások miatt a különbségek nem olyan nagyok. A Mercedes már nem képes eltekerni egy gombot, és bulit rendezni!”

„De egy nagyon kompetens csapatról van szó, csúcskategóriás szakemberek dolgoznak náluk a kasztnirészlegen is. Teljesen biztos vagyok abban, hogy vissza fognak térni, ha sikerül átvenniük az irányítást a pattogás felett. Lewis Hamilton pedig 9 ponttal van lemaradva Verstappentől, ami szintén semmi. Nem gondolom, hogy véget ért egy éra, de talán más szinten folytatódik a küzdelem.”

Miközben a Mercedes rengeteget küszködik a „delfinezés” problémájával, úgy tűnik, a német gyártó V6-os erőforrása sem olyan kimagasló a mezőnyben, sőt. Marko szerint ebben komoly szerepe lehet annak, hogy a csapatoknak idén 10 százalékban bioetanolt tartalmazó üzemanyagokat kell használniuk.

„Nem tudom pontosan, miért esett vissza a Mercedes. Biztosan köze van a szintetikus üzemanyaghoz, ami most 5 helyett 10 százalékos már. Számunkra sem volt könnyű menet, és nem is ugyanolyan minden. De természetesen nincsenek részletes ismereteink a Mercedesszel kapcsolatban. Viszont logikus magyarázat lehet az üzemanyag. És ha történik egy olyan vérontás, melynek keretében először Andy Cowell távozik, majd 50 remek szakember, akkor teljesen normális, hogy van valamiféle hatása.”

Arra a kérdésre, hogy az általa említett 50 szakember mind hozzájuk vándorolt-e át, Marko így felelt: „Nagyjából erről van szó, igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!