A Red Bull nem kérdőjelezi meg a Ferrari szabályosságát

Fotó: F1VILÁG
Dr. Helmut Marko, motorsport-advisor of Red Bull interviewed by ORF during the weekend of the Austrian Grand Prix (Spielberg)

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, nem fognak csatlakozni azon csapatokhoz, melyek ujjal mutogatnak a Ferrarira autója legalitása kapcsán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) folyamatos diskurzust folytat egyes csapatokkal a Ferrarival kapcsolatban, a riválisok ugyanis azt gyanítják, az olasz istálló trükkös eszközökhöz folyamodott erőforrásával, annak is energia-visszanyerő rendszerével kapcsolatban.

A Renault-nál azt mondják, teljesen egyértelmű, hogy a Ferrari valamit „furcsaságot” csinál, hiszen az egyenesekben kiváló formát mutat, főleg azóta, hogy bevezette új specifikációjú erőforrását.

Sőt, az F1VILÁG értesülései szerint a Haas és a Sauber a Magyar Nagydíj hétvégéjén megkapja az olaszok harmadik specifikációjú erőforrását, mely a pletykák szerint akár 30-40 lóerőtöbbletet is jelenthet. Ez főleg a tempós pályákon, például Spában és Monzában jelenthet nagy előnyt.

Hiába a riválisok gyanúja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) semmi szabálytalant nem talált a Ferrari autóiban, a Red Bullnál pedig azt mondják, ők nem is akarják gyanúsítgatni a maranellóiakat.

„4 évig a Mercedes motorja volt a legjobb, most viszont a Ferrarié” – mondta Dr. Helmut Marko.

„Ezt el kellene fogadni, nem pedig kiteregetni a szennyest. Mi a Red Bullnál nem veszünk részt ezekben a pletykákban. Tudjuk, Sebastian [Vettel] mire képes, beleértve a motorfejlesztést is.”

„Megtett mindent azért, hogy a Ferrari megelőzze a Mercedest. A Mercedesnek most mindig szerencsére van szüksége ahhoz, hogy nyerjen. Ha minden a normális mederben zajlik, a Ferrari elöl van.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS