A Red Bull nem készül nagyobb újításokkal - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem készül nagyobb újításokkal

HIRDETÉS

A Red Bull technikai vezére, Adrian Newey megerősítette, hogy csapata nem készül nagyobb fejlesztésekkel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjra.


A Red Bull technikai vezére, Adrian Newey megerősítette, hogy csapata nem készül nagyobb fejlesztésekkel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjra.

Miközben a Ferrari, a Renault, és a Mercedes GP már a múlt hétvégén pályára vitte vadonatúj javítócsomagját Valenciában, és a McLaren is komoly fejlesztésekkel készül a jövő hétvégi Brit Nagydíjra, a Red Bull csak kisebb módosításokat eszközöl versenyautóján.

Mindezt az energiaital-gyárosok sztártervezője, Adrian Newey erősítette meg, aki nyilván azért ilyen higgadt, mert a riválisok javítócsomagjának szerves részét éppen az a kipufogórendszer képezi, amit ők már az év eleje óta használnak.

„Nem lesznek komolyabb módosítások az autón Silverstone-ban, csak néhány kisebb változtatás az első, és a hátsó szárnyon” – mondta a szakember.

„Elvégeztünk néhány módosítást az autón a valenciai versenyre, egy új diffúzort vetettünk be, és élesben is bemutatkozott az F-csatorna, ami kiválóan működött. A csapat nagyon keményen dolgozott, és Sebastian (Vettel) egy fantasztikus versenyt teljesített.”

„Kiválóan kezelte a helyzeteket, irányítása alatt tartotta a versenyt, pedig a biztonsági autó kiállásakor elfékezte magát, ami nem tett jót bal első abroncsának. Az pedig hatalmas megkönnyebbülés számunkra, hogy Mark (Webber) rendben van óriási balesete után.”

Newey azt is elmondta, hogy már nagyon várja, hogy kipróbálhassák az új vonalvezetést Silverstone-ban.

„Már alig várjuk, hogy kipróbáljuk a pálya új szekcióját” – mondta. „Mint minden más csapat, mi is megkaptuk az átalakított rész terveit, amit le is szimuláltunk, de a pontos részletek, mint a tapadás, vagy a puklik, csak élesben derülnek ki.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!