A Red Bull nem nyugszik bele az FIA döntésébe - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem nyugszik bele az FIA döntésébe

HIRDETÉS

Tovább folytatná a Mercedes hátsó szárnyával kapcsolatos egyeztetéseket a Red Bull alakulata – árulta el a csapatot irányító Christian Horner.


Tovább folytatná a Mercedes hátsó szárnyával kapcsolatos egyeztetéseket a Red Bull alakulata – árulta el a csapatot irányító Christian Horner.

Mint ismert, a brackley-i gárda trükkös rendszerét nemrégiben ismét szabályosnak minősítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), noha a Lotus és a Red Bull élesen tiltakozott az ellen.

A két gárda szerint a németek megoldása nem szabályos, mivel állításuk szerint a szabályok világosan kimondják, hogy tilos olyan eszközöket használni, melyek a versenyzők közvetlen hozzájárulásával megváltoztatják a versenyautó aerodinamikai jellemzőit – kivétel képez persze ez alól a DRS-rendszer.

A Red Bullt irányító Christian Horner Sepangban úgy fogalmazott, ők, és több más csapat sem nyugszik bele az FIA döntésébe.

„Nem én vagyok az egyetlen, vannak más csapatfőnökök is, akik tisztázni szeretnék ezt a kérdést” – mondta a szakember.

„Egy okos innovációról van-e szó, és kalapot kell emelnünk a Mercedes előtt, vagy pedig olyan dologról beszélünk, amelynek használata nem megengedett? Ezt tisztázni kell, és jó lenne, ha már ezen a hétvégén megoldódnak a probléma.”

Horner ezzel együtt úgy érzi, az FIA álláspontja nem fog megváltozni, mivel a Mercedes tegnap újra átment a kötelező gépátvételen.

„Volt némi vita a Mercedes körül. És miután az autó átment a gépátvételen, feltételezhetjük, hogy az FIA elégedett a konfigurációval.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!