Orosz Nagydíj

A Red Bull nem számított a kanadai győzelemre

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, Daniel Ricciardo első Forma-1-es győzelme Kanadában totális meglepetésként érte a csapatot.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, Daniel Ricciardo első Forma-1-es győzelme Kanadában totális meglepetésként érte a csapatot.

A Milton Keynes-i alakulat nehéz hétvégére számított Montrealban, elsősorban a Renault-motorok Mercedeshez viszonyított hátránya miatt.

A Mercedes problémáit viszont kegyetlenül kihasználta a világbajnok gárda, és Daniel Ricciardo révén idei első győzelmét aratta.

„Nem hittem abban, hogy megnyerhetjük ezt a futamot, de Daniel kegyetlenül kihasználta ezt a lehetőséget, remekül vezetett és kiváló előzéseket mutatott be” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Egész évben hiba nélkül vezet, és nagyon örülök annak, hogy megszerezte első győzelmét. Ez minden versenyző számára csodálatos érzés. Nagyszerű, hogy Seb [Vettel] is dobogóra állhatott, és együtt ünnepelhettek, hiszen ez egy különleges nap Daniel életében és pályafutásában.”

„Biztos vagyok benne, hogy beletelik egy-két napba, mire megemészti, felfogja mindezt.”

Horner úgy véli, az, hogy Ricciardo a második kerékcserék idején csapattársa, Vettel elé tudott keveredni, jobbára annak köszönhető, hogy az ausztrál bokszba vezető körén majdnem 9 tizedmásodperccel gyorsabb volt a németnél.

A győzelmet viszont egyértelműen annak köszönheti Ricciardo, hogy az 1-es kanyar féktávján egy bátor manőverrel megelőzte a force indiás Sergio Pérezt.

„Seb ekkortájt a gumikra panaszkodott, és folyamatosan mondogatta, hogy figyeljünk a stratégiára. Szóval elévágással próbálkoztunk, hogy tiszta pályán legyünk, és Dant egy körrel később hoztuk ki. A bevezető köre igazán meggyőző volt, és ez a bevezető kör okozta a gondot Seb számára.”

„A kerékcserék 0,2 másodpercen belül voltak egymáshoz képest, szóval ennek a bevezető körnek köszönhette Dan, hogy átugrotta Sebet.”

„Az igazán döntő mozzanat azonban az volt számára, amikor kívülről elment Pérez mellett a 2-es kanyarban. Ezzel nyerte meg a versenyt.”

„Láthattuk, hogy még nyitott DRS-rendszerrel sem tudtuk megelőzni a zárt DRS-sel futó Mercedes-motoros autókat. Szóval Dan kihasználta a lehetőséget, és a végén volt egy kis szerencsénk azzal, hogy [Nico] Rosbergnek gondjai voltak. De ilyenkor ott kell lenni, ki kell használni a lehetőséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS