A Red Bull nem tart a McLaren dominanciájától - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem tart a McLaren dominanciájától

HIRDETÉS

Versenyről-versenyre egyre kiélezettebbé válik majd a küzdelem a McLaren, illetve a Red Bull Racing között – véli a címvédő alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki elárulta, nem tart a wokingiak dominanciájától.


Versenyről-versenyre egyre kiélezettebbé válik majd a küzdelem a McLaren, illetve a Red Bull Racing között – véli a címvédő alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki elárulta, nem tart a wokingiak dominanciájától.

A McLaren számára kiválóan indult a szezon Melbourne-ben, hiszen Jenson Button révén győzelmet aratott az Albert Parkban, Lewis Hamilton pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Red Bull mondhatni szenvedett Ausztráliában: az időmérőn csak az ötödik, illetve hatodik rajtpozíciót szerezték meg versenyzői, noha a versenyen úgy Sebastian Vettel, mint Mark Webber előrelépett: előbbi versenyző a két McLaren között másodikként ért célba.

A németnek ezzel együtt nem sok esélye volt arra, hogy megállítsa Button a győzelem felé tartó menetelésben, Horner azonban nem számít arra, hogy a szezon további részében is ez lesz a tendencia.

„Láthattuk tavaly is, hogy volt némi hullámvasút – egyes pályák jobban fekszenek bizonyos autóknak, és más karakterisztikával rendelkeznek” – érvelt a szakember.

„Hétről-hétre előfordult ilyesmi. A McLaren itt mindig jól ment, és ha visszaemlékszünk, Lewis [Hamilton] sok versenyen üldözte Sebet tavaly.”

„Szóval azt gondolom, vannak pályák, melyek hatással lesznek a teljesítményre, de a csapatok nagyon szoros meccset vívnak most egymással. Mint mindig, most is komoly fejlesztési verseny veszi majd kezdetét, mely eltart a szezon végéig. Aki a legtöbb teljesítményt hozza ki autójából, az profitálhat.”

A Red Bull csapatfőnöke hozzátette, tudták, a McLarennel idén is számolni kell majd, ám kiemelte, hogy sem Vettel, sem Webber nem tudta a legtöbbet kihozni autójából Ausztráliában.

„A téli tesztek alapján tudtuk, hogy a McLaren versenyképes, és ez be is bizonyosodott ezen a hétvégén. De a versenytempónk mondhatni minden tekintetben megegyezett az övékével, s valójában egyik versenyző sem lehet teljesen elégedett autójával ezen a hétvégén.”

Hirdetés

„Tudjuk, hol kell fejlődést elérnünk, rengeteg minden van érkezőben, szóval nagyon sok pozitívuma van ennek a hétvégének, hiszen dobogós helyezést, illetve egy negyedik helyet értünk el.”

Horner emellett elmondta, arra számít, hogy Malajziában – a pálya karakterisztikájából adódóan – a Red Bull közelebb kerülhet legfőbb riválisához.

„Itt rövid kanyarok vannak, hepehupás a pálya, és nincsenek gyors fordulók. Malajzia viszont sok mindent kínál, szóval érdekes lesz. Arra számítunk, hogy a McLaren hétvégén is gyors lesz, de remélhetőleg jobb formában leszünk majd, mint a melbourne-i időmérőn.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!