Friss hírek

A Red Bull nem tart újabb viszálykodástól

„Kellemes fejfájásnak” titulálta a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner, hogy 2012-ben is két, világbajnoki címre esélyes versenyző áll rendelkezésükre.


„Kellemes fejfájásnak” titulálta a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner, hogy 2012-ben is két, világbajnoki címre esélyes versenyző áll rendelkezésükre.

A hétvégi Brit Nagydíjon a második helyről rajtoló Mark Webber parádés győzelmet aratott, a verseny utolsó köreiben sikerült ugyanis megelőznie a gumikkal küszködő Fernando Alonsót.

Ez volt az ausztrál idei második győzelme, hiszen korábban, Monacóban már felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A rutinos pilóta remek szereplésének hála továbbra is esélyese a bajnokságnak, sőt, jobban áll az összetettben, mint kétszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel.

A két versenyző között 2010-ben már volt némi feszültség, Törökországban össze is ütköztek egymással, Horner azonban nem tart attól, hogy a történelem megismétli önmagát.

„Sokszor versenyeztek már egymás ellen. Több száz órát töltöttek már együtt meetingeken, miközben az autó fejlesztésén dolgoztak – úgy dolgoznak, mint afféle csapattagok” – mondta Horner.

„Valódi tisztelet van köztük. Sebastian rövid idő alatt nyilvánvalóan nagyon sokat elért, de Mark személyében egy igazi versenytársa van. Láthattuk, ahogy a korábbi versenyeken szoros csatákat vívtak egymással, és meggyőződésem, hogy a következő versenyeken is előfordul majd.”

„Két nagyszerű futamot megnyert már, a monacóit és a britet, vasárnap pedig kivételes versenyzést produkált. Tökéletes volt, és az is, ahogy megelőzte Fernandót.”

Webber győzelmének, illetve Vettel harmadik helyének hála a Red Bull tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben, miközben a McLaren és a Mercedes nem tudott kiemelkedőt nyújtani Silverstone-ban. Horner szerint azonban még semmi nem dőlt el.

„Még túl korai bárkit is leírni a bajnokságban: a két legkövetkezetesebb versenyző vezeti a bajnokságot, szóval a célba érés minden kétséget kizáróan rettentő fontos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!