Friss hírek

A Red Bull nem tudja, mi okozta a hajszálrepedéseket Verstappen hátsó szárnyán

A Red Bull Forma-1-es csapatánál továbbra sem biztosak abban, mi okozta azokat a hajszálrepedéseket Max Verstappen autójának hátsó szárnyán, melyek miatt az energiaital-gyárosok aggódva várhatták az Amerikai Nagydíj időmérő edzését.

Az osztrák istálló az utolsó szabadedzésen fedezte fel a repedéseket a holland hátsó szárnyán, ezért úgy döntött, kicseréli az elemet az időmérő előtt Verstappen és a csapattárs, Sergio Perez autóján is.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont elárulta, további vizsgálatokra lesz szükség, nem tudják ugyanis, mi okozta a problémákat.

„Mindig van valami… Nincs stresszmentes edzésünk” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nem tudom, hogy Max megütött-e valamit, de elég nagy repedés volt, és más sérülés nem volt az autón, vagy más szárnyakon. Engedélyt kaptunk, hogy mindkét autón lecseréljük, szóval alaposabban megvizsgáljuk majd.”

A probléma ellenére a Red Bull erős időmérőt rakott össze: Max Verstappen megszerezte a pole-t, Sergio Perez pedig a 3. helyről rajtolhat majd a mai futamon.

„Pénteken nem voltak az igaziak azok a beállítások, melyekkel megérkeztünk ide, de azt gondolom, sikerült jól belőnünk most az autót” – magyarázta Horner.

„Sikerült javítanunk a kigyorsításokon, és jobban meg tudjuk lovagolni a bukkanókat. A versenyzők határozottan… látszik, hogy egyre magabiztosabbak lettek. Ez fontos tényező volt.”

„És főleg a közepes keveréken! Egy ponton azon is elgondolkodtunk, hogy nem lenne-e jobb a közepes keverékű gumi a Q3-ra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!