Friss hírek

A Red Bull nem volt hajlandó beáldozni az idei évet

Soha nem volt opció a Red Bull Forma-1-es csapata számára, hogy a 2022-es versenyautó fejlesztése miatt feladják az idei évet. Christian Horner azt mondja, amíg lehet, fejlesztik az idei autót, és nem tart attól, hogy emiatt hátrányban lesznek jövőre.

Mivel 2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a királykategória csapatainak nincs egyszerű dolga idén, hiszen az idei versenygép mellett a jövő évi modellen is dolgozni kell. Dolgukat ráadásul nehezítik, hogy az idei szezonban már költségplafon alatt kell dolgozniuk.

Miközben a legtöbb csapat – köztük a Mercedes is – már szinte teljesen leállt az idei autó fejlesztésével, a Red Bullnál még várhatóak újítások, Christian Horner pedig többször nyilatkozta, nem tart attól, hogy emiatt hátrányba kerülnek majd 2022-ben.

„Ez belénk van kódolva, nem való a mi kultúránkhoz az, hogy feladjunk egy szezont” – mondta a szakember. „Természetesen nekünk is megvannak a költségplafon miatti korlátaink, ami egy kicsit megnehezíti az életünket. De nagyon rövidtávú memóriája van az embereknek ebben a sportban, emiatt pedig küzdeni kell!”

„Minden verseny egy lehetőség, és ha ez azzal jár, hogy egy kicsit keményebben kell dolgozni, és egy kicsit több órára van szükség, akkor mindenki áll a kihívás elé.”

Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e azon, hogy a Mercedes ilyen hamar leállt a 2021-es autó fejlesztésével, Horner úgy válaszolt: „Nem tudom, nekik milyen korlátaik vannak.”

„Ők nyilván egy nagyobb szervezet, mint mi vagyunk, szóval a költségplafon jelentős hatással van a terveikre, és az is, hogy miképp kezelték a koronavírus időszakát. Mi nagyon is egybe tudtuk tartani a csapatunkat.”

„A tények ismerete nélkül nem tudok megítélni más szervezeteket, szóval minden, amit tehetek, hogy arra fókuszálok, amit mi csinálunk. És nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi hozzáállásunkkal.”

„Nyilvánvaló, hogy ha 2 másodperccel előttünk lesznek majd jövőre az első versenyen, az kiábrándító lesz. De úgy érzem, hogy jelenleg jól egyensúlyozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!