A Red Bull nem zárja ki a folytatást a Renault-val - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem zárja ki a folytatást a Renault-val

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elhintette, hogy csapata nem kizárt, hogy a Renault-val marad és a franciák motorját fogja használni a következő idényben a Forma-1-ben.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elhintette, hogy csapata nem kizárt, hogy a Renault-val marad és a franciák motorját fogja használni a következő idényben a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosoknak a jövő év végéig érvényes szerződése van a Renault-val, ám a csapat elkezdte a tárgyalásokat annak reményében, hogy a kontraktust már az év végén felbonthassa, ugyanis egyáltalán nem elégedett a franciák egységeinek teljesítményével.

Ám egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a Renault az egyetlen lehetőség a Red Bull számára, hiszen a Mercedes kijelentette, nem kívánja ellátni motorjaival a csapatot és a Ferrarival sem haladnak úgy a megbeszélések, ahogy haladniuk kellene.

„Semmi nem biztos” – mondta Horner a Sky-nak. „Számos megoldáson dolgozunk. Természetesen Bernie (Ecclestone) is be van vonva, ő is dolgozik az ügyön, mert valamilyen megoldást kell találnunk.”

„Ez a csapat túl jó ahhoz, hogy ne legyen részese a Forma-1-nek, és rengeteg dolgozónk jövője múlik ezen a döntésen, így fontos, hogy jó irányba menjünk. Hiszem, hogy találunk megoldást, ami előrébb viszi a csapatot a jövőben.”

„Nagyon sok a pletyka, mindenkinek megvan a saját véleménye arról, hogy mit kellene csinálnunk.”

„Valamilyen szempontból saját magunk áldozatai vagyunk, és meg lehet érteni, hogy egyes gyártók, akiknek van saját csapatuk, nem akartnak lepaktálni velünk. Azonban megoldást fogunk találni, és bízom abban, hogy egy olyan opciót választunk, amivel ismét győzelmekért harcolhatunk.”

„Még minden nyitott, a Renault-val sincs még vége hivatalosan semminek. Sok a spekuláció, nem győzöm hangsúlyozni. Viszont ez a Forma-1, ahol minden megtörténhet. Továbbra is várunk arra, hogy mik a Renault-nak a tervei a jövőre nézve.”

Horner azt is elárulta, hogy a háttérben – amit a kívülállók nem látnak – nagyon sokat segítettek és a mai napig segítenek a Renault-nak, hogy előrébb tudjanak lépni, és a francia beszállító is előállt újításokkal.

Hirdetés

A szakember azt is megerősítette, hogy a nap végén Dietrich Mateschitz fog dönteni arról, maradnak-e a Forma-1-ben, avagy sem.

„Az övé lesz a végső döntés” – mondta. „Amit én tenni tudok, hogy jó lehetőségeket mutatok neki.”

„Szenvedélyes a csapat iránt, a Red Bull vélhetően minden más cégtél többet fektetett a Forma-1-be az elmúlt 10 évben. Érdekli a dolgozók sorsa, és a csapat illetve cége jövője. Már 20 éve a sportban tevékenykedik, először, mint szponzor, aztán, mint csapattulajdonos.”

„Csak annyit akar, hogy olyan pozícióba legyünk, ahol versenyezni tudunk a többiekkel. Bízom abban, hogy erre lehetőségünk lesz hamarosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!