Friss hírek

A Red Bull nem zárja ki, hogy keményebb büntetést kér Hamiltonra

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem zárta ki annak lehetőségét, hogy keményebb büntetést kér Lewis Hamilton ellen a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA).

Hamilton a vasárnapi Brit Nagydíj nyitókörében ütközött össze Max Verstappennel. A baleset következtében a Red Bull holland pilótája nagy tempóval a gumifalnak ütközött és kiesett, miközben Hamilton folytatni tudta a futamot.

A versenybírók Hamiltont találták vétkesnek az incidensben, és 10 másodperces időbüntetéssel sújtották az angolt – ám ennek ellenére meg tudta nyerni hazai versenyét.

A Red Bullnál természetesen nagyon csalódottak, Christian Horner pedig azt mondja, Hamilton manővere elfogadhatatlan volt.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint Hamilton eltiltást érdemelne, Horner pedig nem zárta ki annak lehetőségét, hogy valóban keményebb büntetést kérnek a hétszeres világbajnokra.

„Vannak jogaink, de azt hiszem, a végeredmény sajnos… a versenybírók eléggé kőbe vésték a döntésüket” – mondta a szakember.

„Szerintem nem sok értelme lesz tovább vinni a dolgot, de meg fogjuk nézni. Átbeszéljük hamarosan, de ez lenne az első reakcióm.”

Az FIA szabályai szerint nem sok lehetősége van a Red Bullnak: a versenyen kiszabott büntetések ellen nem lehet fellebbezni – ilyet kapott Hamilton is.

Ahhoz, hogy az ügyet újra kivizsgálják, a Red Bullnak valamilyen új bizonyítékkal kellene előállnia – ebben az esetben kérhetnék a szövetséget, hogy ismét nézzék meg az esetet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!