A Red Bull nem zárja ki, hogy újra lehetőséget ad Gaslynak - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem zárja ki, hogy újra lehetőséget ad Gaslynak

HIRDETÉS
Változatlan felállással, a Max Verstappen – Sergio Perez kettőssel vág neki a 2022-es Forma-1-es világbajnokságnak a Red Bull csapata, az istálló azonban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Pierre Gasly a későbbiekben visszatérhet majd hozzájuk.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 12: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Gasly 2019-ben volt a Red Bull versenyzője, a csapat azonban idény közben gyenge teljesítménye miatt visszaküldte őt a Toro Rossóhoz. A francia pilóta azóta valósággal szárnyal: tavaly már versenyt is nyert a most már AlphaTauri néven szereplő istálló színeiben, idén pedig ismét felállhatott egyszer a dobogóra.

Nemrég derült ki, Gasly 2022-ben is az AlphaTauri csapatát erősíti majd, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban elárulta, nincs kizárva, hogy 2023-ban ismét lehetőséget kap az energiaital-gyárosok nagycsapatánál.

„Soha nem zárnék ki semmit. Nagyon jó szinten vezet, még rendkívül fiatal és nagyszerű munkát végez” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának.

„2023-ra több opció is elérhető számunkra, és pontosan ebben a helyzetben akarunk lenni. Gasly fenomenális munkát végzett az AlphaTaurinál az elmúlt néhány idény során, és ők a folyamatos fejlődésre törekednek, szóval jó dolog számára, hogy vezérpilótaként megtartják őt.”

„Továbbra is a Red Bull Racing versenyzője marad, akit kölcsönadtunk az AlphaTaurinak.”

Nemrég kiderült az is, a Red Bull jelenlegi teszt- és tartalékversenyzője, Alex Albon jövőre a Williamsszel térhet vissza az F1-be. Horner viszont utalt rá, opciójuk van arra, hogy a brit-thai pilóta szükség esetén visszatérjen hozzájuk 2023-ban.

„Elengedtük őt létező szerződéséből, hogy aláírhasson a Williamsszel, ugyanakkor viszont megtartottuk vele kapcsolatunkat a jövőre, ami igazán izgalmas számunkra” – magyarázta Horner.

„A jövő év végén amúgy is kifutott volna a szerződése, szóval most felgyorsítottuk ezt, hogy biztosítani tudjunk jövőbeli opciókat vele kapcsolatban. Alapvetően arról van szó, hogy remek a kapcsolatunk vele, megmaradt a kapcsolata a Red Bull-lal, és opciónk van a szolgálataira 2023-ra, ha úgy alakul.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!