Friss hírek

A Red Bull nem zárja ki, hogy újra lehetőséget ad Gaslynak

Változatlan felállással, a Max Verstappen – Sergio Perez kettőssel vág neki a 2022-es Forma-1-es világbajnokságnak a Red Bull csapata, az istálló azonban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Pierre Gasly a későbbiekben visszatérhet majd hozzájuk.

Gasly 2019-ben volt a Red Bull versenyzője, a csapat azonban idény közben gyenge teljesítménye miatt visszaküldte őt a Toro Rossóhoz. A francia pilóta azóta valósággal szárnyal: tavaly már versenyt is nyert a most már AlphaTauri néven szereplő istálló színeiben, idén pedig ismét felállhatott egyszer a dobogóra.

Nemrég derült ki, Gasly 2022-ben is az AlphaTauri csapatát erősíti majd, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban elárulta, nincs kizárva, hogy 2023-ban ismét lehetőséget kap az energiaital-gyárosok nagycsapatánál.

„Soha nem zárnék ki semmit. Nagyon jó szinten vezet, még rendkívül fiatal és nagyszerű munkát végez” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának.

„2023-ra több opció is elérhető számunkra, és pontosan ebben a helyzetben akarunk lenni. Gasly fenomenális munkát végzett az AlphaTaurinál az elmúlt néhány idény során, és ők a folyamatos fejlődésre törekednek, szóval jó dolog számára, hogy vezérpilótaként megtartják őt.”

„Továbbra is a Red Bull Racing versenyzője marad, akit kölcsönadtunk az AlphaTaurinak.”

Nemrég kiderült az is, a Red Bull jelenlegi teszt- és tartalékversenyzője, Alex Albon jövőre a Williamsszel térhet vissza az F1-be. Horner viszont utalt rá, opciójuk van arra, hogy a brit-thai pilóta szükség esetén visszatérjen hozzájuk 2023-ban.

„Elengedtük őt létező szerződéséből, hogy aláírhasson a Williamsszel, ugyanakkor viszont megtartottuk vele kapcsolatunkat a jövőre, ami igazán izgalmas számunkra” – magyarázta Horner.

„A jövő év végén amúgy is kifutott volna a szerződése, szóval most felgyorsítottuk ezt, hogy biztosítani tudjunk jövőbeli opciókat vele kapcsolatban. Alapvetően arról van szó, hogy remek a kapcsolatunk vele, megmaradt a kapcsolata a Red Bull-lal, és opciónk van a szolgálataira 2023-ra, ha úgy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!