A Red Bull örül a riválisok feltámadásának - F1VILÁG.HU

A Red Bull örül a riválisok feltámadásának

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint ellenfeleik egyre jobb teljesítménye kedvez nekik, mert pontokat csenhetnek el legnagyobb riválisuktól, a bajnokság élén álló Brawntól, így nagyobb léptekben faraghatnak hátrányukból.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint ellenfeleik egyre jobb teljesítménye kedvez nekik, mert pontokat csenhetnek el legnagyobb riválisuktól, a bajnokság élén álló Brawntól, így nagyobb léptekben faraghatnak hátrányukból.

A hétvégi Magyar Nagydíj igen érdekes eredményt hozott. Lewis Hamilton kiváló tempót diktálva, megszerezte a McLaren idei első győzelmét, míg Kimi Raikkönen második helyével a Ferrari eddigi legjobb eredményét érte el az idei évben.

A nagy esélyesnek kikiáltott Red Bullnak így be kellett érnie a harmadik hellyel, míg a Brawn a meleg ellenére is csak az utolsó pontszerző helyek egyikén végzett, mellyel tovább csökkent az előnye.

Horner azonban nem aggódik a többiek feltámadása miatt – akiknek már nem sok esélyük van harcba szállni a vb-címért a gyenge szezonkezdés után –, ugyanis ezzel még nagyobb előnyre tehetnek szert a Brawnnal szemben, hiszen a riválisok pontokat csenhetnek el tőlük.

“Soha nem tartozott a legjobb pályáink közé (a Hungaroring), és egyre több játékos kerül a képbe” – mondta a csapatvezető. “A McLaren hatalmas lépést tett előre, szerintem a Renault is jó úton halad, és a Williams is pokolian gyorsnak tűnik.”

“Szóval számunkra az a legjobb, ha a lehető legtöbb autó van köztünk és a Brawn között.”

Bár sokan azt gondolták, hogy a korábbi két versenyhez hasonlóan, hazánkban sem lesz ellenfele a Red Bullnak, az energiaital-gyárosok teljesítménye, mintha egy picit visszaesett volna.

Horner azonban magabiztosan várja a szezon hátralévő részét, mert úgy érzi, hogy autójuk erejét még jobban kihozzák majd a jóval tradicionálisabb, nagyobb sebességű pályák, ahol ismét olyan teljesítményre lesznek képesek, mint Silverstone-ban, és a Nürburgringen.

“Úgy gondolom, hogy amint visszatérünk a klasszikusabb pályákhoz, ismét olyan lesz a teljesítményünk, mint az ezt megelőző két versenyen volt, és érdekes lesz látni, hogy hol lesznek a Brawn versenygépei” – folytatta a szakember.

“Minden a pályáktól függ, és lesznek olyan helyszínek, amelyek igazán kihozzák majd az autónkban rejlő hatalmas potenciált.”

Hirdetés

A Red Bull Racing magabiztosan tartja második helyét a konstruktőrök versenyében, sőt egyre közelebb van a Brawnhoz, a köztük lévő különbség már csak 15.5 pont, amit akár egyetlen verseny leforgása alatt is behozhatnak, némi szerencsével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!