A Red Bull óvással fenyegeti a Brawn GP-t

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marco megerősítette, csapata készen áll jogi eljárást indítani a Brawn GP ellen, ha a rivális gárda teszteken is használt diffúzora átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marco megerősítette, csapata készen áll jogi eljárást indítani a Brawn GP ellen, ha a rivális gárda teszteken is használt diffúzora átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

Az idei évben számos új szabály került bevezetésre, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a csapatok mindent megtesznek azért, hogy megtalálják a kiskapukat, és okos mérnöki megoldásokkal, előnybe kerüljenek ellenfeleikkel szemben.

Már az idei év elején, mikor bemutatták az első autókat, sokaknak feltűnt a Toyota és a Williams különleges diffúzora, aminek középső csatornája meghaladja a 175 mm-es maximális magassághatárt.

A feszültség azonban csak akkor hágott a tetőfokára, mikor a Brawn GP is bemutatta új versenygépét, amin egy még különlegesebb “dupla” diffúzor kapott helyet, amely formájából és elrendezéséből adódóan még drasztikusabban megnöveli az autó leszorító erejét.

Sokan ezzel is magyarázzák a BGP001-es modell fantasztikus kezdeti sebességét.

Az FIA elnöke, Max Mosley már a múlt héten elmondta, hogy óvások tömkelegére számít a szezonnyitón, ugyanis már nincs elég idő arra, hogy fehér asztal mellett megoldják a nézeteltéréseket, és tisztázzák a szabályokat.

A Red Bull tanácsadója, Hemut Marko ennél is tovább ment, és megerősítette, hogy csapata készen áll óvást benyújtani a Brawn GP ellen, ha a jelenlegi diffúzor átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

“Egyértelmű, hogy illegális. Óvást fogunk benyújtani csütörtökön, ha a komponenst nem módosítják a szabályoknak megfelelően, mert ez a fajta diffúzor akár öt tizedet is hozhat körönként. Hét csapat (természetesen a hasonló cipőben járó Williams és Toyota kivételével) egyértelműen azt állítja, hogy illegális” – mondta Marko a Gazzetta dello Sportnak.

A Brawn GP egyelőre nem kívánt reagálni a Red Bull fenyegetésére, azonban Rubens Barrichello a hét elején elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik a diffúzor-ügy miatt.

“Nem aggódtam amiatt, hogy mindenki biztosra venne, hogy (Bruno) Senna veszi át a helyem az idei évben, így azt gondolják, hogy az a tény, hogy az autóm más, mint a többieké, érdekel?” – tette fel a kérdést a brazil versenyző a Gazzetta dello Sportnak.

“Másképpen értelmeztük a szabálykönyvet, és ennek eredménye mindenki számára jól látható.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!