Friss hírek

A Red Bull óvással fenyegeti a Brawn GP-t

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marco megerősítette, csapata készen áll jogi eljárást indítani a Brawn GP ellen, ha a rivális gárda teszteken is használt diffúzora átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marco megerősítette, csapata készen áll jogi eljárást indítani a Brawn GP ellen, ha a rivális gárda teszteken is használt diffúzora átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

Az idei évben számos új szabály került bevezetésre, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a csapatok mindent megtesznek azért, hogy megtalálják a kiskapukat, és okos mérnöki megoldásokkal, előnybe kerüljenek ellenfeleikkel szemben.

Már az idei év elején, mikor bemutatták az első autókat, sokaknak feltűnt a Toyota és a Williams különleges diffúzora, aminek középső csatornája meghaladja a 175 mm-es maximális magassághatárt.

Hirdetés
 

A feszültség azonban csak akkor hágott a tetőfokára, mikor a Brawn GP is bemutatta új versenygépét, amin egy még különlegesebb “dupla” diffúzor kapott helyet, amely formájából és elrendezéséből adódóan még drasztikusabban megnöveli az autó leszorító erejét.

Sokan ezzel is magyarázzák a BGP001-es modell fantasztikus kezdeti sebességét.

Az FIA elnöke, Max Mosley már a múlt héten elmondta, hogy óvások tömkelegére számít a szezonnyitón, ugyanis már nincs elég idő arra, hogy fehér asztal mellett megoldják a nézeteltéréseket, és tisztázzák a szabályokat.

A Red Bull tanácsadója, Hemut Marko ennél is tovább ment, és megerősítette, hogy csapata készen áll óvást benyújtani a Brawn GP ellen, ha a jelenlegi diffúzor átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

“Egyértelmű, hogy illegális. Óvást fogunk benyújtani csütörtökön, ha a komponenst nem módosítják a szabályoknak megfelelően, mert ez a fajta diffúzor akár öt tizedet is hozhat körönként. Hét csapat (természetesen a hasonló cipőben járó Williams és Toyota kivételével) egyértelműen azt állítja, hogy illegális” – mondta Marko a Gazzetta dello Sportnak.

A Brawn GP egyelőre nem kívánt reagálni a Red Bull fenyegetésére, azonban Rubens Barrichello a hét elején elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik a diffúzor-ügy miatt.

“Nem aggódtam amiatt, hogy mindenki biztosra venne, hogy (Bruno) Senna veszi át a helyem az idei évben, így azt gondolják, hogy az a tény, hogy az autóm más, mint a többieké, érdekel?” – tette fel a kérdést a brazil versenyző a Gazzetta dello Sportnak.

“Másképpen értelmeztük a szabálykönyvet, és ennek eredménye mindenki számára jól látható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!