Friss hírek

A Red Bull óvatosan várja a Brit Nagydíjat

A Red Bull Racing vezetése óvatosan tekint a jövő hétvégi Brit Nagydíjra, jóllehet a tavalyi évben nem volt ellenfele, és játszi könnyedséggel aratott kettős győzelmet Silverstone-ban.


A Red Bull Racing vezetése óvatosan tekint a jövő hétvégi Brit Nagydíjra, jóllehet a tavalyi évben nem volt ellenfele, és játszi könnyedséggel aratott kettős győzelmet Silverstone-ban.

Annak ellenére, hogy sokak szerint az RB6-nak feküdni fog a brit pálya, ahol minden eddiginél jobban kijöhet az Adrian Newey által tervezett versenygép ereje, a vezetőség tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű dolga az átépített Silverstone-ban.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint hatalmas csata lesz a következő versenyen, ahol részben arra is fény derülhet, hogy miként fog alakulni a szezon hátralévő része, ugyanis legnagyobb riválisa, a McLaren most fogja bevetni átfogó javítócsomagját.

„Nem becsüljük alá a Ferrarit és a McLarent, és még a Mercedes GP is vissza fog vágni” – mondta a szakember, már a következő versenyre gondolva.

„Biztos vagyok abban, hogy nagyon hosszú út áll még előttünk a bajnokságban. Még csak félidőben vagyunk.”

A Red Bull a hétvégén fantasztikusan teljesített, és Sebastian Vettel újabb győzelmet szerzett, pedig mindenki arra számított, hogy az energiaital-gyárosoknak nem fog feküdni a szűk utcai pálya, és a legtöbben a McLarent tartották a favoritnak.

Horner éppen ezért figyelmeztetett, hogy a korábbi eredményeket felesleges figyelni, hiszen attól, hogy valaki az elmúlt évben jól/rosszul teljesített az adott pályán, idén simán diadalmaskodhat/elvérezhet ellenfelével szemben.

„Várjunk, hogy meglássuk, miként teljesítünk” – mondta. „Elméletben Valencia a McLaren területe volt, azonban mi kiválóan teljesítettünk. Silverstone egy olyan pálya, amit mindkét pilótánk nagyon élvez, és remélhetőleg a következő versenyek nekünk kedveznek.”

„Egy olyan pályára érkezünk, ami elviekben feküdni fog az autóinknak. Egy kiváló versenyt teljesítettünk a tavalyi évben, amit nehéz lenne felülmúlni, de nagyon elégedettek vagyunk a hétvégi győzelmünk után, különösen úgy, hogy nem számítottunk arra, hogy ennyire erősek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A Red Bull óvatosan várja a Brit Nagydíjat
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!