F170

A Red Bull óvott volna a Mercedes ellen Ausztráliában

2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 1 - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Tiltakozott volna a Mercedes DAS-rendszere ellen a Red Bull Forma-1-es csapata az Ausztrál Nagydíjon, ha a német gyártó használta volna azt Melbourne-ben.

Az ezüstnyilak már az előszezoni tesztek elején megdöbbentetté a riválisokat új fejlesztésükkel: a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, ezáltal optimálisabban tudják üzemi hőmérsékleten tartani az abroncsokat.

Bár a Mercedes állítása szerint a rendszer szabályos, néhány rivális, köztük a Red Bull nem volt teljes mértékben meggyőződve erről. Az energiaital-gyárosok már korábban kilátásba helyezték, formális tiltakozást nyújtanak be, ha a Mercedes használja a DAS-rendszert.

Most a Motorsport.com című lap ír arról, ha megrendezték volna az Ausztrál Nagydíjat, a Mercedes pedig használta volna trükkös kormányművét, a Red Bull óvást nyújtott volna be.

Azt nem tudni, az osztrák istálló pontosan melyik szabállyal kapcsolatban kérdőjelezte volna meg a rendszer használatát, hiszen az FIA annak legalitásáról biztosította korábban az ezüstnyilakat. Egy versenyautó szabályosságával kapcsolatban viszont a végső szót a versenybírók mondják ki egy versenyhelyszínen.

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője még Melbourne-ben azt mondta, használni akarják a rendszert.

„Szívesen használnánk, de a csapatnak kell kalkulálnia annak kockázatával, hogy esetleg elveszik tőlünk. Szóval igen, szeretnénk megtartani” – mondta akkor a finn.

A Mercedes DAS-rendszerének működésével az alábbi videóban részletesen foglalkoztunk.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS