Friss hírek

A Red Bull óvott volna a Mercedes ellen Ausztráliában

Tiltakozott volna a Mercedes DAS-rendszere ellen a Red Bull Forma-1-es csapata az Ausztrál Nagydíjon, ha a német gyártó használta volna azt Melbourne-ben.

Az ezüstnyilak már az előszezoni tesztek elején megdöbbentetté a riválisokat új fejlesztésükkel: a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, ezáltal optimálisabban tudják üzemi hőmérsékleten tartani az abroncsokat.

Bár a Mercedes állítása szerint a rendszer szabályos, néhány rivális, köztük a Red Bull nem volt teljes mértékben meggyőződve erről. Az energiaital-gyárosok már korábban kilátásba helyezték, formális tiltakozást nyújtanak be, ha a Mercedes használja a DAS-rendszert.

Hirdetés
 

Most a Motorsport.com című lap ír arról, ha megrendezték volna az Ausztrál Nagydíjat, a Mercedes pedig használta volna trükkös kormányművét, a Red Bull óvást nyújtott volna be.

Azt nem tudni, az osztrák istálló pontosan melyik szabállyal kapcsolatban kérdőjelezte volna meg a rendszer használatát, hiszen az FIA annak legalitásáról biztosította korábban az ezüstnyilakat. Egy versenyautó szabályosságával kapcsolatban viszont a végső szót a versenybírók mondják ki egy versenyhelyszínen.

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője még Melbourne-ben azt mondta, használni akarják a rendszert.

„Szívesen használnánk, de a csapatnak kell kalkulálnia annak kockázatával, hogy esetleg elveszik tőlünk. Szóval igen, szeretnénk megtartani” – mondta akkor a finn.

A Mercedes DAS-rendszerének működésével az alábbi videóban részletesen foglalkoztunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!