A Red Bull Perez visszaeséséről: Verstappen csapattársának lenni nem sétagalopp! - F1VILÁG.HU

A Red Bull Perez visszaeséséről: Verstappen csapattársának lenni nem sétagalopp!

Valóban jobban fekszik Max Verstappennek a Red Bull idei, RB18-as versenyautója most, mint a szezon elején, ennek köszönhető az is, hogy az elmúlt időszakban a holland pilóta sokkal jobb teljesítményt tudott nyújtani, mint csapattársa, Sergio Perez.

Az energiaital-gyárosok jelenleg úgy az egyéni, mint a konstruktőri pontversenyben az élen állnak a Ferrarival szemben, az évad első szakaszában pedig úgy tűnt, Perez sokkal jobban tartani tudja a lépést a világbajnoki címvédővel, mint a 2021-es idény során bármikor.

Ez különösen megmutatkozott az olyan utcai helyszíneken, mint Baku vagy Monaco – utóbbi pályán a mexikói győzni is tudott –, ahol a versenyzői tudás különösen sokat számít. Az elmúlt időszakban viszont Perez teljesítménye látszólag visszaesett Verstappenéhez képest, sokan pedig úgy látják, ennek legfőbb oka, hogy a Red Bull elkezdte a holland pilóta szája íze szerint alakítani autóját.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, az idény elején valójában Verstappennek nem feküdt a Red Bull autója, mostanra azonban elkezdett jobban megbarátkozni vele, hiszen az RB18-as már valóban jobban kedvez a vezetési stílusának.

„Max imádja az olyan autót, ami elöl harap. Nem érdekli, mit csinál az autó hátulja” – mondta a szakember a Motorsport-Total.com című internetes portálnak. „Ha 300 km/h-nál kitör, és korábban Perez, illetve mindenki más azt mondta, hogy vezethetetlen, Maxot ez egyáltalán nem érdekli.”

„A szezon elején az autó inkább alulkormányzott volt. De alapvetően arról van szó, hogy az autóból a maximális gyorsaságot hozzuk ki. Egy olyan autóval pedig, ami Maxnak jobbak fekszik, a Verstappen-faktor ismét megmutatkozik.”

Marko utalt rá, mindent megtettek azért, hogy Verstappen jól érezze magát a Red Bull autójában.

„Ha egy ennyire kivételes versenyződ van, fontos, hogy a teljes potenciálját használd. Ez pedig azzal járhat, hogy Perez visszakerül a megszokott szintre. Verstappen csapattársának lenni nem egy sétagalopp.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!