A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bull próbálja megérteni a Mercedes időmérős teljesítményét

A Mercedes időmérős teljesítményének megértésére fókuszál momentán a Red Bull Forma-1-es csapata – árulta el Christian Horner, az istálló csapatfőnöke.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki a 2020-as F1-es szezonnak, ám hamar világossá vált számukra, továbbra is nagy lemaradásban vannak a Mercedeshez képest.

Az eredmények tekintetében viszont Max Verstappen révén sikerült a legtöbbet kihozni a versenyekből: a Red Bull négy versenyen három dobogós eredményt szerzett, Horner pedig a Brit Nagydíj után azt mondta, sikerült közelebb kerülniük a Mercedeshez.

A Red Bull csapatfőnöke most egy interjúban úgy fogalmazott, jelenleg azon dolgoznak, hogy megértsék, hogyan tudnak a Mercedes autói annyira felgyorsulni az időmérőre.

„Biztos vagyok abban, hogy menedzselték a verseny különböző szakaszait. De egészen jó jelzéseink vannak arra vonatkozóan, hogy mit is csinálnak” – mondta Horner.

„Nyilvánvalóan nagyon jó versenyautójuk van, és szerintem a futamon átlagosan 0,3-0,4 másodpercre voltunk tőlük. A kihívás számunkra most az, hogy tovább csökkentsük ezt a hátrányt, különösen az ilyen pályákon.”

„A Mercedes időmérős tempója az, amit jelenleg próbálunk megérteni. Egy körön lenyűgöző a tempójuk. Látható, hogy a harmadik szabadedzés és a Q1, illetve a Q1 és a Q3 között drámai előrelépésre képesek.”

„Szóval azt próbáljuk most megérteni, hogy honnan jön nekik ez a teljesítmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!