A Red Bull profitálni fog az idei fejlesztésekből - F1VILÁG.HU

A Red Bull profitálni fog az idei fejlesztésekből

HIRDETÉS

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz meg van győződve arról, csapata 2014-ben hasznot húz majd abból, hogy idén egészen a végsőkig fejlesztette RB9-es versenyautóját.


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz meg van győződve arról, csapata 2014-ben hasznot húz majd abból, hogy idén egészen a végsőkig fejlesztette RB9-es versenyautóját.

A bajnokság első felében az osztrák istálló fölénye közel sem volt olyan egyértelmű, mint az elmúlt időszakban, végül azonban a Red Bullnak sikerül olyannyira feljavulnia, hogy múlt hétvégén, Indiában három futammal a szezon vége előtt bebiztosította úgy az egyéni, mint a konstruktőri elsőséget.

Habár jövőre jelentősen változnak a technikai szabályok a Forma-1-ben, Dietrich Mateschitz szerint nem fog hátrányuk származni abból, hogy ilyen sok figyelmet szenteltek az idei versenyautó fejlesztésének.

„Mindig is úgy terveztük, hogy folyamatosan fejlesztjük az autót, és minden versenyre új elemekkel érkezünk, tehát fenntartjuk a fejlesztési tempót” – mondta a Red Bull tulajdonosa.

„Ez ismét kifizetődött. És nem úgy gondoljuk, hogy ez csak az idei év tekintetében volt jó befektetés, hanem bizony jövőre is profitálhatunk belőle.”

„Bár mások lesznek a körülmények 2014-ben, úgy gondolom, a közelmúltbéli fejlesztési munkák mintegy 50 százaléka jövőre is segíteni fog bennünket.”

„A többi pedig teljesen nyitott, rossz irányba is elmehetnek a dolgok, de alapvetően megbízható alapokra építkezhetünk.”

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey mindazonáltal elismerte, elképzelhető, hogy valamivel több energiát fordítottak az RB9-es konstrukció fejlesztésére, mint szükséges lett volna.

„A Ferrari jól kezdett, és úgy tűnt, a Mercedes is belehúzott, és attól tartottunk, hogy felülmúlnak minket majd fejlesztéseikkel, ezáltal pedig hátrányba kerülünk – szóval keményen nyomtuk” – mondta a Red Bull géniusza.

Hirdetés

„Utólag persze vitatható, hogy nem fejlesztettük-e túl az idei autót annál, mint amennyi szükséges lett volna, hiszen amíg a 2013-as modellen dolgoztunk, addig nemigen foglalkoztunk a jövő évi versenygéppel.”

„Ha viszont a másik irányba mentünk volna el, és túl korán leállunk a fejlesztésekkel, mely miatt legyőznek minket, akkor elég rosszul éreztük volna magunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!