A Red Bull reméli, az idei autóval nem lesznek korrelációs problémák - F1VILÁG.HU

A Red Bull reméli, az idei autóval nem lesznek korrelációs problémák

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner abban bízik, az idei évben már nem lesznek olyan korrelációs problémáik, mint amilyenek a 2020-as idény elején hátráltatták a csapatot.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki az elmúlt évnek, ám már a téli teszteken kiderült, autójuk egyáltalán nem úgy működik, mint ahogyan arra a szélcsatornás tesztek alapján számítottak.

A Red Bullnak komoly korrelációs gondjai akadtak – ami azt jelenti, hogy a szimulációk során látottak nem nyertek megerősítést a versenypályán, kvázi tévútra került a csapat. Milton Keynes-ben mindent megtettek azért, hogy megoldják ezeket a problémákat, a szezon során pedig sikerült jelentős előrelépéseket tenni.

A Red Bull ma délben mutatja be 2021-es autóját a nagyközönségnek, Horner pedig azt reméli, az idei modellel már nem lesznek ilyen jellegű gondok – biztosat persze ő sem tud mondani.

„Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy megértsük, miért voltak gondok a korrelációval tavaly, év elején” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes portálnak.

„Amikor az idény végül elkezdődött, mást kaptunk ahhoz képest, mint amit a szimulációs eszközeink – úgy a szélcsatorna, mint más eszközök – mondtak nekünk. Szóval rengeteget tanultunk 2020-ban. És természetesen a kihívás most az, hogy ezeket a gyakorlatban is alkalmazzuk 2021-ben.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullnak végül sikerült-e teljesen megoldania a korrelációs problémákat, Horner kifejtette: „Nem tudom – majd meglátjuk, ha már pályán lesz az autó!”

„Azt gondolom, sok mindent megértettünk a tavalyi év során, és véleményem szerint a problémák egy részét a szélcsatornánk komplexitása okozta, aminek vannak korlátai bizonyos szempontból. Szóval igen, szerintem csak akkor fogjuk tudni, hogy milyen előrelépéseket tettünk, ha már körözünk Bahreinben.”

A tavalyi szezon végén Max Verstappen arról beszélt, nagyon fontos volna, hogy azok az alkatrészek, amik kijönnek a szélcsatornából és a gyárból, rögtön működjenek a versenypályán is.

„Amikor valami új dolgot felteszünk az autóra, az a célunk, hogy az rajta is marad” – mondta Horner. „És természetesen nincs már meg az az előny, hogy tesztelhetünk a pályán, szóval a versenyhétvégéken, vagy a virtuális világban kell kipróbálnunk ezeket a komponenseket.”

„Az év elején lecsúsztunk az útról, de aztán sikerült szépen felzárkóznunk a 2020-as szezon során. És természetesen szeretnénk tanulni ebből a 2021-es idényre.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!