A Red Bull reméli, megúszta Verstappen váltója - F1VILÁG.HU

A Red Bull reméli, megúszta Verstappen váltója

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatánál abban bíznak, Max Verstappen versenyautójának váltója nem sérült meg az időmérőn történt balesetben.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A világbajnoki éllovas jó eséllyel pályázott a rajtelsőségre Szaúd-Arábiában, utolsó gyorskörének végén azonban elkövetett egy hibát, és a falnak ütközött.

Verstappen így csak a 3. rajtkockát szerezte meg, a Red Bullnál pedig abban bíznak, minimálisak a károk, így például a váltó nem sérült meg – a csere ugyanis 5 rajthelyes büntetéssel járna.

„Az év körének ígérkezett. Nagy kár érte” – mondta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sports F1 televíziónak.

„Próbálta megtartani a lendületét, hiszen láthatta, hogy 4 tizeddel jobb volt az utolsó kanyar előtt, de sajnos elfogyott a pálya. Elég brutális, de reméljük, hogy a váltója nem sérült, és majd meglátjuk, mit tehetünk vasárnap.”

„Ő is tudja, milyen jó kör volt. De most maga mögött kell hagynia ezt. Még így is a 3. helyen lesz a rajtrácson. Jó rajtra lesz szüksége, és bármi megtörténhet a futamon.”

A pole-ból a címvédő Lewis Hamilton rajtol majd: a brit hátránya jelenleg 8 pont az összetettben Verstappen mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!