Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bull reméli, ott folytathatja márciusban, ahol most abbahagyta

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner abban bízik, jobb formában tudják majd kezdeni a 2021-es szezont annak köszönhetően, hogy idei autójukat nagy részben átmentik majd a következő idényre.

A koronavírus-járvány miatt a 2021-re tervezett jelentős szabályváltozásokat eltolták egy évvel, a fejlesztéseket pedig nagy mértékben korlátozzák.

Vannak területek, melyeken lehet fejleszteni, ám a csapatok egyetértettek abban, hogy a költségek csökkentése érdekében korlátokra lesz szükség.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke még Abu Dhabiban azt mondta, az idei autónak körülbelül a 60 százalékát használják majd jövőre is.

A szakember a szezonzáró futam után – ahol a Red Bull Max Verstappen révén győzni tudott – azt mondta, bíznak abban, hogy a mostani lendületet sikerül átmenteniük a jövő év elejére, ezáltal jobb formában kezdhetik az idényt, mint az elmúlt években.

„Őszintén bízom benne, hiszen most nem a nulláról kell újrakezdenünk” – mondta a szakember újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva.

„Nyilván az autó nagy százalékát átmentjük a jövő évre, szóval pár hónap múlva majd nagyjából ott kezdünk a barcelonai teszteken, ahol itt abbahagytuk – nyilván a releváns fejlesztéseket hozzátéve.”

„Ez az első alkalom a Forma-1 történetében, és ezért is hívják majd 16B-nek az autónkat 17 helyett. Mivel nagy részét átmentjük majd az idei évről. Nagyjából az autó 60 százalékát visszük át a következő idényre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!