Friss hírek

A Red Bull Ring is nyitott arra, hogy több F1-es versenyt rendezzen

Silverstone után a Red Bull Ring is jelezte, készen állnak arra, hogy adott esetben több Forma-1-es versenynek is otthont adjanak, amennyiben a koronavírussal kapcsolatos helyzet ezt lehetővé teszi.

A Forma-1 vezetősége jelenleg is azon fáradozik, hogy összeállítson egy új versenynaptárat, ám nincs egyszerű helyzetben, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi helyzet ugyanis napról napra változik.

Az Osztrák Nagydíj szempontjából jó hír lehet, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár nemrég bejelentette, húsvét után enyhítenek a járvánnyal kapcsolatos szigorításokon – ez persze nem jelenti azt, hogy a beutazásra vonatkozó rendeleteken is.

„Várnunk kell még, nem csak mi vagyunk a világon” – mondta a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a Motorsport-Magazin.com című lapnak, amikor az Osztrák Nagydíjról kérdezték.

„Nem tudom elképzelni azt, hogy legyőzzük a betegséget itt, Ausztriában, és aztán más országokból behozzuk. A versenyt meg tudjuk szervezni, de nem segít, ha beutazási korlátozások vannak, és az Európa más részéről érkezők nem tudnak bejönni karanténba kerülés nélkül. A helyzet alapvetően jobb, de sem lemondani nem lehet a versenyről, sem pedig megígérni azt.”

A Red Bull Ring viszont számos egyéb helyszínnel ellentétben gyorsan tud reagálni.

„Ez az előnye a Red Bull Ringnek. Egy kész létesítmény, amit egy éjszaka alatt ki tudunk nyitni. Már most rengeteg jegyet adtunk el. De először is tudnunk kell, hogy lesz-e verseny, és ha igen, nézőkkel, vagy nézők nélkül. Ezek a kérdések még teljesen nyitottak.”

Arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e az, hogy Ausztriában egynél több versenyt rendeznek, Marko így felelt: „A lehetőség adott, hiszen egy használatra kész létesítményünk van. A Libertyvel való tárgyalásoktól függ, és persze attól, hogy hogyan fest a helyzet Európa többi részén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!