A Red Bull Ring is nyitott arra, hogy több F1-es versenyt rendezzen - F1VILÁG.HU

A Red Bull Ring is nyitott arra, hogy több F1-es versenyt rendezzen

HIRDETÉS
Silverstone után a Red Bull Ring is jelezte, készen állnak arra, hogy adott esetben több Forma-1-es versenynek is otthont adjanak, amennyiben a koronavírussal kapcsolatos helyzet ezt lehetővé teszi.
RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 29: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Pole Sitter Charles Leclerc, Ferrari SF90 and Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 driving into Parc Ferme during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 29, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A Forma-1 vezetősége jelenleg is azon fáradozik, hogy összeállítson egy új versenynaptárat, ám nincs egyszerű helyzetben, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi helyzet ugyanis napról napra változik.

Az Osztrák Nagydíj szempontjából jó hír lehet, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár nemrég bejelentette, húsvét után enyhítenek a járvánnyal kapcsolatos szigorításokon – ez persze nem jelenti azt, hogy a beutazásra vonatkozó rendeleteken is.

„Várnunk kell még, nem csak mi vagyunk a világon” – mondta a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a Motorsport-Magazin.com című lapnak, amikor az Osztrák Nagydíjról kérdezték.

„Nem tudom elképzelni azt, hogy legyőzzük a betegséget itt, Ausztriában, és aztán más országokból behozzuk. A versenyt meg tudjuk szervezni, de nem segít, ha beutazási korlátozások vannak, és az Európa más részéről érkezők nem tudnak bejönni karanténba kerülés nélkül. A helyzet alapvetően jobb, de sem lemondani nem lehet a versenyről, sem pedig megígérni azt.”

A Red Bull Ring viszont számos egyéb helyszínnel ellentétben gyorsan tud reagálni.

„Ez az előnye a Red Bull Ringnek. Egy kész létesítmény, amit egy éjszaka alatt ki tudunk nyitni. Már most rengeteg jegyet adtunk el. De először is tudnunk kell, hogy lesz-e verseny, és ha igen, nézőkkel, vagy nézők nélkül. Ezek a kérdések még teljesen nyitottak.”

Arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e az, hogy Ausztriában egynél több versenyt rendeznek, Marko így felelt: „A lehetőség adott, hiszen egy használatra kész létesítményünk van. A Libertyvel való tárgyalásoktól függ, és persze attól, hogy hogyan fest a helyzet Európa többi részén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull Ring is nyitott arra, hogy több F1-es versenyt rendezzen
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!