A Red Bull sem tudja, miért volt annyira gyors hétvégén - F1VILÁG.HU

A Red Bull sem tudja, miért volt annyira gyors hétvégén

HIRDETÉS
Egyelőre még a Red Bullnál sem teljesen értik, hogyan tudott autójuk annyira gyors lenni, hogy megnyerjék a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjat.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSYN5YDS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az osztrák istálló Max Verstappen révén idei első győzelmét szerezte hazai közönsége előtt. A holland versenyző a 2. helyről rajtolt, a startot követően azonban jelentősen visszacsúszott, mégis fel tudott zárkózni, majd két körrel a leintés előtt megelőzte Charles Leclerc Ferrariját, és megnyerte a futamot.

Bár az osztrák pálya karakterisztikájából adódóan kedvezett a Red Bull autóinak, azt még Christian Horner csapatfőnök sem tudja megmondani, miért voltak ennyire erősek a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest.

„A verseny második felében nagyon odapörköltünk. Az autó hihetetlenül gyors volt. Az igazság az, hogy nem is értjük teljesen, miért” – árulta el a szakember.

„A fejlesztések, amiket kipróbáltunk az elmúlt pár versenyen, nyilván elkezdtek összeállni, és igazán jól működnek, de ezt a versenyt nagyon határozottan nyertük meg. Keresztül kellett mennünk az élmezőnyön, négy ellenfelünkből hármat a pályán kellett megelőznünk, és ezt Max megtette.”

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko még év elején azt mondta, öt győzelmet vár idén csapatától, és ehhez továbbra is tartja magát.

„Néhányan őrültnek neveztek, de én még mindig hiszek abban, hogy meg tudjuk valósítani” – fogalmazott.

Horner viszont jóval visszafogottabb a célokat illetően: a csapatfőnök folyamatos fejlődést vár inkább az év további részében.

„Egyszerre csak egy versenyre fókuszálunk. Sikerült elérnünk egy győzelmet a Hondával, ami nagyszerű dolog számukra. Most megpróbálunk erre építeni. Igyekszünk javítani az autó teljesítményén, de az első célunkat már sikerült elérni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!