A Red Bull soha nem akart kilépni az F1-ből - F1VILÁG.HU

A Red Bull soha nem akart kilépni az F1-ből

HIRDETÉS

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz azt mondja, valójában soha nem fontolgatták komolyan, hogy hátat fordítanak a Forma-1-nek, noha a tavalyi év kudarcai után ezzel fenyegették a királykategória elöljáróit.


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz azt mondja, valójában soha nem fontolgatták komolyan, hogy hátat fordítanak a Forma-1-nek, noha a tavalyi év kudarcai után ezzel fenyegették a királykategória elöljáróit.

Az osztrák istálló és motorpartnere, a Renault közti viszony igencsak megromlott 2015-ben, miután a franciák képtelenek voltak versenyképes motorral előállni.

A Red Bull éppen ezért szerette volna lecserélni a Renault aggregátokat, ám sem a Ferrarival, sem a Mercedesszel, sem pedig a Hondával nem tudott megállapodni.

Ezt követően az energiaital-gyárosok azzal fenyegetőztek, ha nem kapnak versenyképes motort, inkább kivonulnak a Forma-1-ből.

A Red Bull végül megegyezett a Renault-val, hogy 2016-ban is az ő V6-osaikat használják – igaz, azokat TAG Heuer néven építik autóikba.

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa elárulta, valójában soha nem fontolgatták komolyan annak lehetőségét, hogy kivonulnak az F1-ből.

“Valójában soha nem gondolkodtunk ezen” – mondta az üzletember a Marca című spanyol lapnak.

“Habár elméletben voltak olyan körülmények, melyek erre az útra terelhettek volna minket, például az, hogy nem találunk motorbeszállítót.”

A Red Bull rengeteget fejlődött az elmúlt 12 hónapban, idén Max Verstappen és Daniel Ricciardo révén 2 futamgyőzelmet szerzett, a Mercedes mögött pedig a második helyet foglalják el a tabellán.

Hirdetés

Mateschitz elárulta, nagyon elégedett a Verstappen által elért fejlődéssel is, és úgy véli, az ifjú holland olyan magasságokba érhet F1-es pályafutása során, mint Ayrton Senna.

“Ha a természetadta tehetségét, mentális erejét és eltökéltségét vesszük alapul, akkor igen, az ő nyomdokaiba léphet. De képesnek kell lennie arra is, hogy megtartsa a sebességét, tudását és erejét hosszú éveken át. Senki sem tudja, hogy ez így lesz-e, de hisszük, hogy megvan benne a potenciál.”

Mateschitz emellett méltatta a Toro Rossónál versenyző Carlos Sainzot is.

“Carlos egy nagyszerű sportember, remek személyiséggel, karizmával és tehetséggel” – magyarázta az üzletember.

“A legfőbb problémája pedig az, hogy Max és Daniel személyében most van két nagyszerű versenyzőnk a Red Bullnál, a Toro Rosso teljesítménye pedig nem elég erős ahhoz, hogy harcolni tudjon a Mercedes és a Red Bull versenyzőivel.”

“De őszintén hiszem, hogy Carlosnak jót tesz, ha a Toro Rossónál marad, főleg azért, mert abban bízunk, hogy jelentősen javítani tudunk majd az autó teljesítményén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!