Friss hírek

A Red Bull szeretné, ha leszállnának szárnyukról

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner azt szeretné, ha egyszer és mindenkorra leszállnának róluk, és nem gyanúsítanák őket folyamatosan azzal, hogy trükköznek első szárnyukkal.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner azt szeretné, ha egyszer és mindenkorra leszállnának róluk, és nem gyanúsítanák őket folyamatosan azzal, hogy trükköznek első szárnyukkal.

Bár az FIA a nyári szünet után szigorított a hajlékony elemek vizsgálatán, a riválisok továbbra is azt gondolják, hogy a Red Bull valamit trükközik első szárnyaival, mert azok sokkal közelebb vannak a burkolathoz, mint a többieké, ami komoly előnyökkel jár.

A hétvégi Japán Nagydíjon is felmerült, hogy az energiaital-gyárosok autója nem felel meg a szabályoknak, ugyanis bizonyos felvételeken jól látható volt, hogy a gyors szakaszokon közelebb került az első szárny az aszfalthoz.

Sokan ennek is tudják be azt, hogy a Red Bull Racing verhetetlen volt Suzukában, azonban Horner ismét kijelentette, autóik teljes mértékben kielégítik a szabályokat, és a riválisok jobban tennék, ha saját dolgukra fókuszálnának, ahelyett, hogy bennük keresik a hibát.

„A vizsgálat során két, Ross Brawn-hoz hasonló termetű embernek megfelelő súllyal terhelik a szárnyak két oldalát, és az autó kibírja azt, minden gond nélkül átmegy a szigorított teszten, tehát nincs miről beszélni” – mondta Horner a riportereknek a hétvégén Suzukában.

„Megfelel a szabályoknak, és mindezt a mérnökeink bóknak veszik, hiszen tudják, hogy csak azért terelődik a figyelem ránk, mert ők kiváló munkát végeznek. A lényeg pedig egyébként is az, ami a pályán zajlik, nem az, amit a sajtónak nyilatkozunk.”

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn a hétvégén elmondta, hogy véleménye szerint a Red Bull autói nem illegálisak, azonban módosítani kellene a szabályokon, mert riválisuk valahogy megtalálja azt a kiskaput, amivel előnyt tud kovácsolni a többiekkel szemben.

„Nem hiszem, hogy úgy kellene leírnunk ezt az egészet, hogy ’gyanús’” – mondta a szakember.

„Véleményem szerint a nehézség az, hogy emberek megfelelnek ezeknek a teszteknek, és ha a csapatok illetve az FIA úgy érzi, a dolgok nem helyesek, akkor változtatnunk kell a teszteken.”

“Ha a csapatok úgy érzik, és az FIA úgy érzi, hogy van némi rendellenesség, akkor meg kell változtatnunk a teszteket.”

„A Red Bull első szárnya meglehetősen közel van a talajhoz ezen a hétvégén, meg lehet nézni ismét, de ez a játék része. Ők pedig jobban játsszák ezt a játékot, mint néhányan közülünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!