A Red Bull szerint a Ferrarival is számolni kell idén - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint a Ferrarival is számolni kell idén

HIRDETÉS
Nemcsak a Mercedesszel, hanem többek között a Ferrarival is számolni kell majd a 2022-es Forma-1-es évad során – ezt mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.
MILTON KEYNES, ENGLAND - JANUARY 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner, Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talk on stage during the Red Bull Racing RB18 launch at Red Bull Racing Factory on January 26, 2022 in Milton Keynes, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // SI202202090257 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok Max Verstappen révén tavaly megnyerték az egyéni világbajnoki címet, a konstruktőri küzdelemben ugyanakkor alulmaradtak a Mercedesszel szemben. A Forma-1 technikai szabályai az idei évre jelentősen megváltoztak, a Red Bull célja azonban természetesen az, hogy megvédje a holland bajnoki címét, és ezúttal a konstruktőri küzdelemben is győzedelmeskedjen.

Egyelőre viszont korai megmondani, a csapat RB18-as versenyautója mennyire lesz majd ütőképes – Horner szerint az ugyanakkor biztos, hogy nehéz dolguk lesz 2022-ben.

„Lenyűgöző lesz látni, a csapatok hogyan alkalmazkodtak az új szabályokhoz” – fogalmazott Horner a RacingNews365.com című internetes portálnak adott interjújában.

A szakember rámutatott, szerinte nemcsak a Mercedesszel kell számolniuk idén, hanem például a Ferrari is erős lehet a 2022-es idényben. Az olasz istálló csütörtökön mutatja majd be vadonatúj versenyautóját.

„A Ferrari minden szempontból nagyon korán elkezdett dolgozni az új autón, és elég sok pozitív hangot halani Maranellóból, szóval nem becsülhetjük alá őket, az egyszer biztos!”

„A Mercedes erős lesz, ez nem is kérdés. De lehetnek még meglepetések, a McLaren, az Alpine, vagy az Aston Martin is előállhat valamivel.”

A legutóbbi, jelentősebb szabályváltozások idején – például a 2014-es motorformula bevezetésekor, vagy 2009-ben, amikor drasztikusan megváltoztak a versenyautókra vonatkozó regulák – mindig volt egy csapat, mely előnybe került a riválisokkal szemben. Horner ugyanakkor azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy most is ez lesz a helyzet.

„Az év ezen szakaszában csak suttogásokat lehet hallani” – mondta a Red Bull főnöke, amikor arról kérdezték, hallott-e már valami konkrétumot a többi csapat várható teljesítményéről.

„Azt gondolom, a szabályok kellően szigorúak ahhoz, hogy ne engedjenek meg olyan kiskaput, mint annak idején a dupla diffúzor esetében. Persze elkerülhetetlenül mindig ott lesz a mérnökök kreativitása, akik feszegetik a szabályok határait – ezért vannak. Bizonyára lesznek érdekes újítások az autókon, de minden viszonylag szigorúan szabályozott, szóval lenyűgöző lesz látni a csapatok által kitalált különböző megoldásokat.”  

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!