Friss hírek

A Red Bull szerint a középcsapatok is veszélyesek lesznek idén az élmezőnyre

Mivel 2023-ra nem változtak jelentősen a Forma-1 szabályai, Christian Horner szerint a száguldó cirkusz mezőnye elkezd majd összerázódni, így több középcsapat is veszélyes lehet majd a száguldó cirkusz topcsapataira.

A tavalyi év a Red Bull dominanciájáról szólt a Forma-1-ben, noha a szezon elején úgy tűnt, a Ferrari komoly ellenfele lehet az energiaital-gyárosoknak. Az olaszok viszont lemaradtak a fejlesztési versenyben, a Mercedes pedig rendkívül problémás éven van túl. Christian Horner viszont arra számít, idén szorosabb küzdelem lehet a vb-címért, ráadásul több középcsapat is képes lesz majd megszorongatni a legjobbakat.

„Soha nem tudhatjuk. Az Alpine is fejlődött az év második felében. Ott van az Aston Martin is… Komoly számokat hallunk a várakozásaikat tekintve, szóval egyszerűen nem tudjuk, milyen lesz az erősorrend. A McLarennél is összejöhet idén” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című német lapnak. „Elkerülhetetlenül a mezőny elkezdhet összerázódni a stabil szabályozás miatt.”

Hirdetés
 

Amikor a Red Bull főnökét az élmezőnyről kérdezték, kifejtette: „Természetesen a Ferrarinak nagyon jó autója volt tavaly, és idén is keményen fognak harcolni. És biztos vagyok benne, hogy a Mercedes is összeszedi magát a horribilis tavalyi szezon után. Meglátjuk, de a vetélytársak nagyon erősek lesznek.”

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 5-én rajtol majd a Bahreini Nagydíjjal. A csapatok egy héttel korábban, ugyanitt tartják majd háromnapos felkészülésüket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!