Friss hírek

A Red Bull szerint a Mercedes uralma árt az F1-nek

A Red Bull Forma-1-es alakulatát irányító Christian Horner szerint a Mercedes jelenlegi dominanciája miatt a rajongók szépen lassan elfordulnak a száguldó cirkusztól – a szakember szerint változásra van szükség.A Red Bull Forma-1-es alakulatát irányító Christian Horner szerint a Mercedes jelenlegi dominanciája miatt a rajongók szépen lassan elfordulnak a száguldó cirkusztól – a szakember azt mondja, saját csapatának korábbi sikerei soha nem voltak ennyire károsak.

Hirdetés
 

A Mercedes versenyzői az elmúlt két szezonban domináns teljesítményt nyújtottak – 2014-ben és 2015-ben is 16 futamot megnyertek a 19-ből, és ezen időszakban összesen 23 kettős győzelmet szereztek.

Bár a Red Bull 2010 és 2013 között Sebastian Vettel révén sorozatban négy világbajnoki címet is bezsebelt, Christian Horner szerint az ő dominanciájuk nem volt ennyire erőteljes – és egyúttal káros.

„A sorozatos eredmények, a sorozatos győzelmek minden sportág számára nehézséget okoznak” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Minket is vádoltak ezzel, de mi élveztük a folyamatos sikereket, és egyúttal a sportág tartósságát. Két világbajnoki címünk is az utolsó futamon került hozzánk, és soha nem végeztünk a tabella első és második helyén is.”

„Elkerülhetetlen, hogy a kiszámíthatóság miatt az emberek elfordulnak, szükség van arra, hogy újra összehozzuk őket. Kétlem, hogy bárki is azt szeretné látni, ahogy Fernando Alonso csak körözget – azt akarjuk látni, hogy versenyképes. Mint ahogy Daniel Ricciardót is így szeretnénk látni, és Sebastian Vettelt is, ahogy Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg ellen harcol.”

„A csapatoktól nem várhatjuk, hogy ezt megvalósítsák, a szabályalkotók és az irányító testület dolga, hogy előálljon olyan regulákkal, melyekkel ez elérhető.”

Horner úgy érzi, itt az ideje annak, hogy az FIA elnöke, Jean Todt, valamint Bernie Ecclestone előálljon valamivel, hogy a Forma-1 továbbra is életképes maradjon.

„Vannak bizonyos dolgokat, amiket meg kell oldani a jövőre nézve. Ezek életbevágóan fontosak, szóval a kereskedelmi jogok birtokosa, valamint az irányító testület részéről erős vezetésre van szükség. Ki kell jelölniük egy utat a jövőre nézve, amely a rajongók igényeit helyezi előtérbe.”

„Nélkülük ugyanis nincs Forma-1, melynek alapvetően egy show-nak kell lennie, és melynek szórakoztatnia kell. A szabályok hihetetlenül stabilak a jövő évre, a Mercedes pedig kétségkívül megtartja majd óriási dominanciáját, és tovább erősödnek majd télen. Nem tudom, a fogadóirodák mit kínálnak arra az esetre, ha jelentősen átalakulnak az erőviszonyok, de nem hinném, hogy az esélyek olyan nagyok erre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!