Friss hírek

A Red Bull szerint a riválisok csak az időt húzzák

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto talk on the grid before the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Csak az időt húzzák a riválisok a motorfejlesztések befagyasztásának kérdésében – ezt mondta Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója azt követően, hogy hétfőn mégsem szavaztak az ügyben.

A Red Bull nemrég megállapodott jelenlegi motorpartnerével, a Forma-1-ből év végén távozó Hondával, hogy 2022-től is az ő erőforrásaikat használják majd. Ehhez viszont elengedhetetlen lenne, hogy a következő idénytől befagyasszák a motorfejlesztéseket az F1-ben.

A kérdésben hétfőn szavaztak volna, végül azonban erre mégsem került sor– a Red Bullnak így várhatóan heteket kell még várnia a végleges döntésre.

„Az a megállapodás, ami létezett még pénteken, hétfőn már nem állt rendelkezésre” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Motorsport-Magazin.com című lapnak nyilatkozva. „Az egyeztetések tovább folytatódnak.”

A Red Bullnak mihamarabb szüksége volna a jóváhagyásra, a riválisoknak, a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Renault-nak viszont értelemszerűen nem túl sürgős a döntés – sőt, nem is akarják segíteni riválisukat egy gyors döntéssel.

„Nem rossz gondolat ez” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Helmut Marko, elismerve, hogy a Red Bull csapatát igencsak szorítja az idő, hiszen el kell dönteniük, hogy milyen V6-os motorhoz építsék meg 2022-es autójukat.

A Ferrari egyébként már korábban jelezte, csak akkor hajlandóak belemenni a fejlesztések befagyasztásába, ha a 2026-ra tervezett új motorformulát már 2025-ben bevezetik, az ügy tehát meglehetősen összetett.

Marko viszont azt mondja, továbbra is optimistán állnak hozzá a kérdéshez.

„Rugalmasak vagyunk – továbbra is pozitívak maradunk” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek