Friss hírek

A Red Bull szerint a riválisok csak az időt húzzák

Csak az időt húzzák a riválisok a motorfejlesztések befagyasztásának kérdésében – ezt mondta Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója azt követően, hogy hétfőn mégsem szavaztak az ügyben.

A Red Bull nemrég megállapodott jelenlegi motorpartnerével, a Forma-1-ből év végén távozó Hondával, hogy 2022-től is az ő erőforrásaikat használják majd. Ehhez viszont elengedhetetlen lenne, hogy a következő idénytől befagyasszák a motorfejlesztéseket az F1-ben.

A kérdésben hétfőn szavaztak volna, végül azonban erre mégsem került sor– a Red Bullnak így várhatóan heteket kell még várnia a végleges döntésre.

„Az a megállapodás, ami létezett még pénteken, hétfőn már nem állt rendelkezésre” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Motorsport-Magazin.com című lapnak nyilatkozva. „Az egyeztetések tovább folytatódnak.”

A Red Bullnak mihamarabb szüksége volna a jóváhagyásra, a riválisoknak, a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Renault-nak viszont értelemszerűen nem túl sürgős a döntés – sőt, nem is akarják segíteni riválisukat egy gyors döntéssel.

„Nem rossz gondolat ez” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Helmut Marko, elismerve, hogy a Red Bull csapatát igencsak szorítja az idő, hiszen el kell dönteniük, hogy milyen V6-os motorhoz építsék meg 2022-es autójukat.

A Ferrari egyébként már korábban jelezte, csak akkor hajlandóak belemenni a fejlesztések befagyasztásába, ha a 2026-ra tervezett új motorformulát már 2025-ben bevezetik, az ügy tehát meglehetősen összetett.

Marko viszont azt mondja, továbbra is optimistán állnak hozzá a kérdéshez.

„Rugalmasak vagyunk – továbbra is pozitívak maradunk” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!