Friss hírek

A Red Bull szerint a toppilóták a helyükön maradnak 2021-re is

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint nem feltétlenül kell arra számítani, hogy a királykategória nagyágyúi 2021-re csapatot váltanak majd.

Az élcsapatok pilótáinak többsége 2020 végéig rendelkezik érvényes szerződéssel: a következő idény végén Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Max Verstappen és Alexander Albon kontraktusa is lejár.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani Lewis Hamilton 2021-re akár a Ferrarihoz is szerződhet: a brit versenyző Abu Dhabiban nem cáfolta, a szezon során két alkalommal is találkozott az olasz istálló elnökével, John Elkannal.

Hamilton a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki díjátadó gáláján ráadásul beszélt arról is, pontosan tudja, hogy a Mercedest is megkörnyékezik toppilóták – például Max Verstappen.

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint viszont az élversenyzők többsége – így Verstappen is – jelenlegi csapatánál marad.

„Azt hiszem, az összes toppilóta szerződése lejár a következő év végén. Max pedig nagyon elégedett ebben a csapatban” – mondta Horner.

„Mi is imádjuk, hogy itt van ő, jól passzol az istállóhoz. És rajtunk múlik, hogy versenyképes autót adunk-e neki jövőre. De alapvetően egyáltalán nem lennék meglepve, ha mindenki ugyanabban az ülésben maradna.”

Arra a kérdésre, hogy miért gondolja úgy, hogy nem lesznek pilótacserék az élmezőnyben, Horner így felelt: „Azt hiszem, Charles-nak [Leclerc] érvényes szerződése van a Ferrarival. Lewis nyilván nagyon elégedett a környezetében. Mint ahogy Max is elégedett ott, ahol van.”

„Ha tehát versenyképes autóban ülhetnek jövőre, miért cserélnének, vagy miért mennének el?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!