A Red Bull szerint blöffel leplezte lassulását a Ferrari - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint blöffel leplezte lassulását a Ferrari

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint nagyon érdekes lesz megfigyelni azt, hogyan szerepelnek majd a Ferrarik a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén – szerinte ugyanis kiderülhet az, hogy az olasz istálló csak blöffölt pénteken.
Sebastian Vettel Ferrari

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Red Bull hivatalos kérvénye után az Amerikai Nagydíjat megelőzően új technikai direktívát adott ki, melyben tiszta vizet öntött a pohárba az üzemanyag-átfolyásra vonatkozó regulákkal kapcsolatban.

A rivális csapatok gyanúja szerint ugyanis ez lehet az egyik olyan terület, melyen trükközik a Ferrari, és ennek köszönhető az olaszok idei pazar motorereje.

A Ferrari végsebessége aztán Austinban valóban nem is volt olyan kiemelkedő, Mattia Binotto csapatfőnök viszont ezt azzal magyarázta, eltérő leszorítóerő-konfigurációval köröztek, mint a korábbi versenyeken.

A brazíliai hétvége előtt aztán újabb technikai direktívát adott ki a szövetség. A TD 38/19-es számú dokumentumot szerdán kapták meg a csapatok, a direktíva pedig arra utal, az FIA gyanúja szerint a motorgyártók éghető folyadékot juttathatnak a motortérbe az intercoolerből, a levegőgyűjtőből, vagy az ERS-rendszerből, ezáltal pedig javíthatják a motorteljesítményt.

Az FIA állásfoglalása után mindenki kíváncsian várta, mire lesznek képesek a Ferrarik Interlagosban – az első edzésnapon azonban a maranellói versenygépek kiemelkedően szerepeltek, az egyenesekben ezúttal is domináltak a Red Bullhoz és a Mercedeshez képest.

Dr. Helmut Marko szerint viszont könnyen lehet, hogy a Ferrari csak blöffölt pénteken, és szándékosan úgy állította be autóit, hogy úgy tűnjön, nem veszítettek a motorerőből a direktívák miatt.

„Én a Ferrari helyében mindent megtennék azért, hogy lenyomjam a többieket az egyenesekben. Máskülönben mindenki azt gondolná, hogy valóban trükköztek” – mondta a szakember. „Éppen ezért lesz érdekes figyelni azt, hogy mi történik szombaton.”

Hogy a Ferrari szempontjából mennyire lenne értelme az ilyen beállításoknak, az kérdéses, hiszen ezzel nemcsak a riválisokat vezetnék meg, hanem jó eséllyel saját magukat is.

Hamarosan kiderül, mennyire lesznek ütőképesek az olasz istálló versenyautói: a Brazil Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint 19 órától rendezik Interlagosban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!