A Red Bull szerint feltekerte a motorokat a Mercedes - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint feltekerte a motorokat a Mercedes

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Mercedes csapata a megszokottnál magasabb üzemmódban használta motorjait a Forma-1-es Amerikai Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the grid before the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az austini gyakorlást Valtteri Bottas nyerte meg Lewis Hamilton előtt, a két Mercedes előnye pedig bő 9 tizedmásodperc volt a 3. pozícióban végző Max Verstappennel szemben.

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner még edzés közben a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva beszélt arról, a Mercedes ezúttal is az egyenesekben jobb náluk.

„90 százaléka az egyesekben mérhető” – mondta a szakember. „Lehet, hogy magasabb motormódot használnak, vagy csak aktiválták a rendszerüket? Meggyőződésem, hogy bőven kielemezzük majd az edzés után.”

„Nem megszokott tőlük, hogy olyan keményen használják a motorjukat, amennyire csak tudják. Durvábban használják őket, jelentős a különbség a végsebességben.”

„És nemcsak a motorról van szó, az autó hátulja is lejjebb került Törökországban. Nekünk pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autónkból, és szerintem tudunk még mi is javítani a teljesítményen.”

Valtteri Bottas autójában egyébként újra motort cserélt a Mercedes, így a finn 5 rajthelyes büntetést kap majd Texasban.

„Nyilván vannak bizonyos problémáik, de mi a saját teljesítményünkre fókuszálunk, illetve arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a hétvégéből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!