Friss hírek

A Red Bull szerint feszültség van a Mercedesnél Vowles távozása miatt

Egyáltalán nem volt olyan jó fogadtatása James Vowles stratégiai igazgató távozásának a Mercedes Forma-1-es csapatánál, mint azt a német istálló sugallja – ezt mondja Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója, aki szerint a neves szakember számos jó technikust is magával visz a Williamshez.

A Williams néhány hete jelentette be, hogy a csapatfőnöki posztról távozott Jost Capito helyét a Mercedestől érkező James Vowles veszi át. A 43 esztendős szakember kulcsszerepet vállalt a német istálló hibrid érában aratott sikereiben, a Mercedes hivatalos reakcióiból pedig az lehet az ember benyomása, a felek jó viszonyban váltak el egymástól. Erre utal Toto Wolff nyilatkozata is, aki ódákat zengett volt kollégájáról, sőt, beszélt arról is, számított arra, hogy stratégiai igazgatójuk előbb-utóbb távozik.

„Bár természetesen szomorúak vagyunk, hogy búcsút kell intenünk a csapat egy ennyire értékes tagjának, nincs kétségem afelől, hogy megvan minden tudása ahhoz, hogy fantasztikus csapatfőnök legyen a Forma-1-ben. Sikereket kívánunk neki, és örülünk, hogy megteszi a következő lépést pályafutásában a Williamsszel, egy igazán erős technikai partnerünkkel – egy olyan csapattal, mely az én szívemhez is nagyon közel áll” – fogalmazott Wolff.

Hirdetés
 

Egyesek szerint az sem kizárt, hogy Vowles távozása egy stratégiai lépés a Mercedestől, és így a Williams a jövőben tulajdonképpen a német istálló B-csapata lehet a Forma-1-ben. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko viszont úgy tudja, szó sincs erről, sőt, az ezüstnyilaknál valójában elég nagy galibát okozott a kulcsember távozása.

„Nekem egészen más információim vannak” – mondta a szakember a német Sport 1 kérdésére. „Vowles teljesen magától ment el, és azt mondják, magával vitt remek technikusokat is. A forrásaim szerint ezért elég feszült a hangulat a Mercedesnél.”

Marko hozzátette, azt egyelőre nehéz megmondani, hogy a stratégiai vezető távozásával mennyire gyengült a Mercedes.

„Majd meglátjuk. Viszont én továbbra is azt gondolom, hogy a Mercedes lesz a legfőbb kihívónk a bajnoki cím megvédése kapcsán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!