Orosz Nagydíj

A Red Bull szerint jövőre megerősödnek a riválisok

A Red Bull Racing alakulatánál arra számítanak, hogy 2012-ben riválisaik sokkal komolyabb ellenállást tanúsítanak majd, így nehéz lesz megvédeniük idén megszerzett bajnoki címüket.


A Red Bull Racing alakulatánál arra számítanak, hogy 2012-ben riválisaik sokkal komolyabb ellenállást tanúsítanak majd, így nehéz lesz megvédeniük idén megszerzett bajnoki címüket.

A Milton Keynes-ben székelő gárda tavalyhoz hasonlóan idén sem talált legyőzőre – úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnoki címet elhódította, így tét nélkül várhatják a 2011-es bajnokság hátralévő három futamát.

A csapat így most már teljes figyelmét a jövő esztendőre fordíthatja, ám Christian Horner csapatfőnök nem számít arra, hogy 2012-ben is hasonló dominanciát élvezhetnek majd.

„Soha nem lesz könnyű dolgunk, ez biztos, ostobaság volna lebecsülni az olyan csapatok, mint amilyen a Ferrari” – fogalmazott a szakember az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

„Ők egy fenomenális csapat, nagy múlttal rendelkeznek, akárcsak a McLaren, vagy a Mercedes-Benz. Nem vagyunk olyan bolondok és arrogánsak, hogy azt higgyük, ez a fajta teljesítmény szokványos. Ez abnormális, és komoly erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy elérjük ezt a szintet.”

„Kétségtelen, hogy riválisaink nagyon keményen fognak dolgozni a tél során. Azt, hogy egyszer bajnokok lettünk, talán képesek tolerálni, de hogy kétszer, az már kicsit felzaklathatja őket. De tény, hogy minden területen megvan nálunk a folytonosság, ez pedig nagyon fontos.”

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey úgy döntött, nem utazik el a Koreai Nagydíj helyszínére, így a gyárban felügyelhette a 2012-es autó fejlesztéseit.

Horner elárulta, csapatának minden rendelkezésre álló pályaidőt ki kell használnia, mielőtt jövő februárban megkezdhetik az RB8-as konstrukció tesztelését.

„Most már a jövő évre koncentrálunk. Kevesebb, mint 4 hónapunk van a tervezésre és arra, hogy egy teljesen új autót építsünk, ez az oka annak, hogy Adrian úgy döntött, nem vesz részt ezen a versenyen. Nagyon elfoglalt Angliában, az RB8-asra fókuszál.”

„A hátralévő versenyeken lesz csupán pályaidőnk a fiatalok tesztjét leszámítva, mielőtt az új autó megszületik, szóval megpróbálunk megtanulni mindent, amit csak lehet, ez pedig azt jelenti, hogy egészen a brazíliai kockás zászlóig keményen nyomjuk majd.”

A Red Bull csapatfőnöke természetesen hálás a csapat minden tagjának a rendkívüli erőfeszítésekért, melyeknek hála idén mindkét bajnoki címet sikerült megvédeniük.

„Ez nagyon különleges, mert amikor először megnyertük, minden az érzelmekről szólt, és arról, hogy először sikerült megtenni. A második szezonnak pedig regnáló világbajnokként vágtunk neki, komoly elvárásokat támasztottak velünk szemben és nagy volt a nyomás. Éppen ezért rendkívül elégedett vagyok azzal, ahogy az egész csapat megbirkózott mindezzel.”

„Minden területen fejlődtünk, erősebb egységet alkotunk, mint 12 hónappal ezelőtt, és úgy gondolom, az egész csapat teljes harmóniában dolgozik. És ez teszi lehetővé, hogy ilyen eredményeket érjünk el.”

Habár mindkét bajnoki címet bezsebelték 2011-ben, Horner szerint még van feladatuk a hátralévő versenyeken: ez pedig nem mást, minthogy hozzásegítsék Mark Webbert az ezüstérmet jelentő pozícióhoz.

„Most az a prioritás, hogy Mark második legyen a bajnokságban” – magyarázta.

„Úgy gondolom, nagyon izgalmas futamok várnak ránk. Láthattuk, hogy a McLaren és a Ferrari is versenyképes volt itt, és nagyon szoros küzdelem lesz Indiában, Abu Dhabiban és Brazíliában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS