Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
Next
Prev
Charles Leclerc Ferrari

A Red Bull szerint kizárják Leclercet

A Red Bull szerint kizárják Leclercet

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint feltehetően kizárják majd Charles Leclercet az Abu Dhabi Nagydíjat követően.

A verseny rajtját megelőzően érkezett a hír, az FIA stewardjai vizsgálják Leclerc Ferrariját, a rajtot megelőző átvizsgáláskor ugyanis kiderült, jelentős eltérés mutatkozott az autóban ténylegesen meglévő üzemanyag mennyisége, illetve aközött, amennyit a csapat közölt a szövetséggel.

A stewardok várhatóan a szezonzáró verseny után döntenek majd az ügyben, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint azonban a legvalószínűbb, hogy Leclercet kizárják majd.

„A „jelentős” szó az, ami igazán érdekes – ’jelentős’ a különbség. A technikai szabályok feketén-fehéren fogalmaznak” – mondta a szakember.

„Az ügyről nyilván a stewardok döntenek majd. Általában az ilyen esetekben vagy legális a dolog, vagy nem.”

Arra a kérdésre, hogy kizárás lehet-e az eredménye a vizsgálatnak, Horner így felelt: „Ha a technikai szabályzatot nézzük, nem igazán tudom elképzelni, hogy nem zárnák ki őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!