Friss hírek

A Red Bull szerint Leclerc-re biztosan rajtbüntetés vár majd

A Red Bull Forma-1-es csapatának tanácsadója, Dr. Helmut Marko biztos benne, a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc rajtbüntetést kap majd a 2022-es szezon bizonyos pontján.

A monacói versenyző vasárnap motorhiba miatt az élről esett ki az Azeri Nagydíjon, miközben a Red Bull Max Verstappen vezetésével magabiztos kettős győzelmet aratott. A holland pilóta így 34 pontra növelte előnyét Leclerc-rel szemben, aki ráadásul visszacsúszott a tabella 3. helyére, Sergio Perez mögé.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a Ferrari motorproblémái jó eséllyel rajtbüntetést eredményeznek majd a 2022-es szezon során.

Hirdetés
 

„Fair küzdelmet szeretnénk” – mondta az osztrák szakember a ServusTV-nek. „Leclerc a harmadik motorját kapja most meg, és utána legalább egyszer vagy kétszer ki kell cserélni azt, a rajtbüntetés tehát elkerülhetetlen.”

Marko egyébként biztos benne, ha nincs Leclerc technikai gondjai, akkor is nyertek volna Azerbajdzsánban.

„Ami a nyers sebességet illeti, balszerencsés volt, hogy Leclerc szélárnyékot tudott találni Perez mögött az első pár körben, így Max nem tudta azonnal megelőzni őt” – mondta. „Utána viszont azt a képet láttuk, amire számítottunk, magyarán, hogy tényleg mi voltunk a leggyorsabbak a versenytempó tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!