A Red Bull szerint nevetséges költekezés indulhat el - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint nevetséges költekezés indulhat el

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner attól fél, 2016-tól kezdve nevetséges költekezési háború indulhat el a Forma-1-ben, ha nem sikerül megállapodni a motorok fejlesztésével kapcsolatban.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner attól fél, 2016-tól kezdve nevetséges költekezési háború indulhat el a Forma-1-ben, ha nem sikerül megállapodni a motorok fejlesztésével kapcsolatban.

A három motorgyártó, a Ferrari, a Renault és a Mercedes képviselői Interlagosban újra összeültek, hogy az esetleges szabálymódosításról egyeztessenek, a Mercedes által ajánlott kompromisszumba azonban a riválisok nem voltak hajlandóak belemenni.

Ha a következő néhány héten belül nem sikerül dűlőre jutni a kérdésben, akkor a Ferrarinak, a Renault-nak, valamint a jövőre érkező Hondának nem lesz más választása, arra kell összpontosítania, hogy 2016-ra valahogy kierőszakolja a módosítást a motorfejlesztések befagyasztásának enyhítésével kapcsolatban.

A szabályok szerint többségi szavazással dőlne el a kérdés – így tehát a Mercedes riválisai jó eséllyel eredményesek volnának a kérdésben.

Horner – aki a Red Bull képviselőjeként aktívan részt vett a Mercedesszel folytatott egyeztetésekben – azonban úgy véli, ez az opció jelentősen megterhelné a csapatok pénztárcáit.

„Ez az egyetlen opció, mert a többségi szavazással a 2016-os, 2017-es és 2018-as szabályokat lehet módosítani. Szóval 2015-ben szembe kell néznünk a fájdalommal, hogy az azt követő 3 évben enyhítsenek a regulákon – és ez nevetséges.”

„A vége az lesz majd, hogy hosszabb távon sokkal több pénzt költünk majd el. Annak kellene történnie, hogy kvázi kinyitnak egy ablakot annak érdekében, hogy a Renault, a Ferrari és a Honda megpróbálhassa csökkenteni a lemaradást.”

A Mercedes riválisai azt szerették volna elfogadtatni, hogy 2015 júliusában 13 fejlesztési tételt vethessenek be, a Mercedes azonban csak 5-re bólintott volna rá.

Egy másik javaslatot – miszerint a motorok homologizációját február vége helyett márciusban ejtsék meg – szintén elutasította a stuttgarti gyártó.

Hirdetés

Az egyeztetések várhatóan tovább folynak majd az előttünk álló hetekben, Horner azonban úgy nyilatkozott, egyáltalán nem tetszett neki a Mercedes hozzáállása a kérdésben.

„Meglehetősen frusztráló, mert leülünk és beszélünk dolgokról. És aztán úgy hagyod el a helyiséget, hogy azt gondolod, megállapodtatok valamiben, de aztán változik a helyzet. Ez egy nevetséges helyzet, amire nem tudunk megoldást találni – és fogalmam sincs arról, hogy mi lesz a végkifejlet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!