A Red Bull szerint nézők nélkül elkezdődhet a bajnokság Ausztriában - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint nézők nélkül elkezdődhet a bajnokság Ausztriában

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint abszolút elképzelhető az, hogy július elején, Ausztriában elkezdődhet a 2020-as világbajnokság. A Red Bull Ring készen áll arra, hogy nézők nélküli versenyt rendezzen.
Charles Leclerc Ferrari

Bár a koronavírus-járvány miatt a szezon első 9 versenyét nem tudták megrendezni, a Forma-1 vezetősége bízik abban, hogy júliusban elkezdődhet a bajnokság, és a szezon akár 18-19 futamból is állhat.

Az idénynyitó lehetséges helyszíneként egy ideje Ausztriát emlegetik, ahol a napokban enyhítettek a járvány miatti korlátozásokon, az ország sportminisztere pedig a héten azt mondta, az F1-re bízzák a döntést, a kormány nem kíván az Osztrák Nagydíj útjába állni.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Spielbergben adott az infrastruktúra ahhoz, hogy egy nézők nélküli versennyel elkezdődjön a száguldás.

„A Red Bull Ring egy készen álló létesítmény, nagyon rövid idő alatt fel lehet készíteni arra, hogy megfeleljen az FIA követelményeinek. Szóval az, hogy zárt kapuk mögött versenyt rendezzünk ott, abszolút megvalósítható” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Úgy gondolom, fokozatosan visszatérhetünk majd a teljes nagydíjakhoz, és vannak bizonyos pályák, amikről szó van, ahol nézők nélküli versenyeket tarthatnak, a TV-s számokra fókuszálva, korlátozott számú emberrel, limitált személyzettel, hogy elkezdődjön a bajnokság. A futball, és több egyéb sport is ezt az utat fontolgatja.”

Horner szerint az F1 előnye a többi sportággal szemben, hogy nem kontaktsport, a versenyzők számára tehát a távolságtartás nem okozhat gondot.

„A Forma-1-ben természetesen nagyobb a távolság a versenyzők között, van rajtuk sisak, és a többi, szóval adott a természetes távolság.”

„Szóval olyasvalami ez, amit Ausztria és a Red Bull megvizsgál, de természetesen együtt kell dolgozni a helyi hatóságokkal és a kormánnyal. És jelen pillanatban egyeztetések folynak erről.”

Horner egyetért Ross Brawn azon felvetésével is, hogy egy júliusi kezdéssel akár egy 18 futamos bajnokságot is meg lehet rendezni.

Hirdetés

„Van még bizodalom azzal kapcsolatban, hogy lehet 18 versenyünk július eleje és az év vége között, egyfajta szünetmentes bajnokság. Kemény lenne, ha belekezdünk, sok verseny lenne, ami komoly kihívást jelentene.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!