A Red Bull szerint nincs garancia arra, hogy a folytatásban is úgy dominálnak majd, mint Bahreinben - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint nincs garancia arra, hogy a folytatásban is úgy dominálnak majd, mint Bahreinben

HIRDETÉS
Domináns kettős győzelmet szerzett a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner azonban biztos benne, a folytatásban az ellenfelek nagyobb kihívások elé állítják majd őket. Mindeközben Toto Wolff attól tart, az energiaital-gyárosok idén is verhetetlenek lesznek.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 02: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 02, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403020537 // Usage for editorial use only //

Max Verstappen vezetésével a Red Bull fölényesen nyerte a 2024-es F1-es idény első, bahreini futamát: a holland pilóta tökéletes versenyzést bemutatva, saját csapattársát, Sergio Perezt 22 másodperccel megelőzve ért célba. A tavaly domináló Red Bull tehát ott folytatta, ahol néhány hónappal ezelőtt, Abu Dhabiban abbahagyta, az ellenfelek pedig attól tartanak, az osztrák csapatot idén sem lehet majd elkapni.

Christian Horner csapatfőnök viszont figyelmeztet, az első versenyen látottakból hiba volna messzemenő következtetéseket levonni.

„Nem lehet olyan sok mindent kiolvasni egyetlen versenyhétvégéből a pálya természete, a hőmérséklet, illetve maga a tény miatt, hogy meg tudtunk menteni egy lágy gumit a versenyre” — magyarázta Horner. „Meglepett bennünket, hogy a többieknek ez nem sikerült. Ez mondhatni eltorzította talán az etap legvégét. Ezzel együtt viszont domináns teljesítmény volt, és nagyszerű, hogy megszereztük a maximális pontszámot.”

Horner szerint a Red Bull nincs akkora fölényben, mint tűnik, szerinte az ellenfelek komolyabb kihívás elé állítják majd őket a folytatásban.

„Sajnálom, hogy nem volt szórakoztatóbb a verseny számotokra, de ez az eredménye annak, hogy a csapat teszi a dolgát, és hihetetlen autóval állt elő. De még csak egyetlen verseny mintáját láttunk, és az az érzésem, hogy a mezőny összerázódik idén. Szóval nem hiszem, hogy egy egyedi aszfalton és körülmények között futott verseny alapján bármit is biztosra lehet venni” — fogalmazott.

„Túl régóta vagyok már itt ahhoz, hogy olyan sok következtetést vonjak le egyetlen futamból. Fantasztikus kezdés volt, és kiélvezzük ezt a pillanatot. De a szezon hosszú, számos eltérő pályán versenyzünk, eltérő kihívások és körülmények várnak ránk. És a teszteken azt láttuk, hogy a dolgok szorosabbak idén. Ezen a hétvégén jól eltaláltuk a dolgokat. Jó gumikat választottunk a versenyre. Tökéletes futamot teljesítettünk mindkét autónkkal, és nagyszerű eredményt értünk el. De azt gondolom, a teljesítmény konvergálódni fog.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ugyanakkor különösen Max Verstappen teljesítményét méltatta, aki szombaton 55. F1-es diadalát aratta.

„Szerintem Max nem más ligában versenyzett, hanem egy más galaxisban. Kiemelkedő teljesítmény volt” — fogalmazott az osztrák szakember, aki attól tart, a Red Bull ismét szinte az összes versenyt megnyerheti majd. „Sajnos igen. El kell ismerni, hogy a teljesítményszintje tényleg nagyon erős.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull szerint nincs garancia arra, hogy a folytatásban is úgy dominálnak majd, mint Bahreinben
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!