A Red Bull szerint Norris nem érdemelt büntetést Perez kiterelése miatt - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint Norris nem érdemelt büntetést Perez kiterelése miatt

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Lando Norris nem érdemelt büntetést azért, hogy a vasárnapi Osztrák Nagydíj első szakaszában kiterelte versenyzőjüket, Sergio Perezt a pályáról.

A 3. helyről rajtoló Perez a spielbergi pálya 4-es kanyarjában próbálta kívülről megelőzni Norrist a futam újraindítása után, a McLaren pilótája azonban nem hagyta magát, és kiterelte a mexikóit a pályáról.

A versenybírók kivizsgálták az incidenst, és Norrist végül 5 másodperces időbüntetéssel sújtották.

 

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint viszont a végül harmadikként célba érő brit pilóta nem érdemelt büntetést.

„Nem igazán volt különösebb problémám Lando manőverével” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak. „Versenyzés volt, kemény versenyzés. Kerék a kerék ellen mentek, és ezért büntettek. És aztán nem hagytak maguknak más választást, amikor Checo ugyanazt megcsinálta Charles-lal [Leclerc].”

„De ilyen a versenyzés. El fogunk jutni oda, hogy a versenyzők kiterelik magukat a pályáról, és büntetésért kiáltanak. Egy kicsit kiábrándító a dolog. Számomra ilyen a kemény versenyzés.”

Horner egyébként még Sergio Perez Charles Leclerc-rel szembeni szabálytalanságai előtt, a Sky Sports F1 élő közvetítésében is kifejtette, Norrist nem kellene büntetni a futam eleji incidens miatt.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl egyetért abban, hogy versenyzője, Norris nem érdemelt büntetést.

„Én sem értek egyet vele. A verseny elején volt, és Michael Masi szavaival élve az ember már gokartozás közben megtanulja, hogy ha kimegy oda, a sóderágyban végzi” – mondta a szakember.

„Szerintem, ha az autók fej-fej mellett mennek, nem ér büntetést a dolog. De koncentráljunk a pozitívumokra: szenzációs verseny és hétvége volt ez a csapattól és Landótól, és szenzációs felzárkózás Danieltől [Ricciardo]. Szeretnék nagy köszönetet mondani mindenkinek, aki itt és a gyárunkban dolgozott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!