A Red Bull szerint Russell szerződtetése „megfontolandó” lenne - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint Russell szerződtetése „megfontolandó” lenne

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint mindenképpen „megfontolandó” lenne George Russell szerződtetése arra az esetre, ha a Mercedes valamiért mégsem a brit tehetséget ülteti egyik autójába.
George Russell (GBR) Williams Racing.
Turkish Grand Prix, Thursday 12th November 2020. Istanbul, Turkey.

Russell jelenleg a Williams színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, ám jó eséllyel pályázik arra, hogy 2022-ben ő legyen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél. Az ezzel kapcsolatos döntést várhatóan még a nyáron meghossza a német istálló.

Ha a Mercedes úgy dönt, mégsem cseréli le Valtteri Bottast Russellre, a fiatal pilóta szabadon igazolhatóvá válik, szerződtetése pedig akár a Red Bull számára is lehetséges lesz.

„Russell kétségkívül megfontolandó lenne, ha azt a teljesítményt nézzük, amit a Williamsnél nyújt” – mondta Dr. Helmut Marko a Motorsport-Total.com című német lapnak.

„Az egyetlen dolog, hogy ez elég utópikusnak hangzik, mert ha a Mercedes hagyná őt menni, az akkora baklövés lenne, hogy őszintén szólva el sem tudom képzelni.”

Marko szerint Russell a Mercedes versenyzője lesz 2022-ben, ám arra a kérdésre, hogy ajánlatot tesznek-e neki, ha mégsem így alakul, a szakember hozzátette: „Ha jól értesültem, ez a kérdés nem releváns.”

Russell egyébként 2017 óta tagja a Mercedes juniorprogramjának, majd miután megnyerte a GP3-as és a Forma-2-es sorozatot is, 2019-ben a Williamsszel mutatkozott be a Forma-1-ben.

A Red Bull egyébként korábban épp Max Verstappent orozta el a Mercedestől, akik szintén szerették volna bevonni a fiatal hollandot juniorprogramjukba.

„Mi rögtön Forma-1-es ülést kínáltunk Maxnak” – mondta Marko. „A Mercedes a Forma-2-ben akarta elhelyezni őt. És azt gondolom, a Verstappen család jobban passzol a Red Bullhoz, mint a Mercedeshez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!