A Red Bull szerint Vettel jövőre még jobb lehet - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint Vettel jövőre még jobb lehet

HIRDETÉS

Ugyan Sebastian Vettel kegyelmet nem ismerve hódította el a világbajnoki címet 2011-ben, Christian Horner úgy véli, a német versenyző még mindig tud fejlődni, így jövőre még erősebbé válhat.



Ugyan Sebastian Vettel kegyelmet nem ismerve hódította el a világbajnoki címet 2011-ben, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a német versenyző még mindig tud fejlődni, így jövőre még erősebbé válhat.

Miután Japánban harmadikként ért célba, Vettel sikeres megvédte tavaly megszerzett világbajnoki címét, így mára ő lett a Forma-1 történetének legfiatalabb kétszeres világbajnoka.

„Nehéz lesz jobbat elérnie annál, mint amit idén elért, de tudjuk, hogy Sebastian soha sem elégedett és mindig a fejlődésre törekszik” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.

„Épp ez az, ami ennyire erős versenyzővé teszi őt.”

Horner elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a konstruktőri bajnoki címet is magukénak tudják. Amint ezt sikerül elérni, szeretnének néhány rekordot is megdönteni.

„A legfőbb cél most az, hogy a miénk legyen a konstruktőri bajnoki cím is, de természetesen van néhány rekord, melyet még megdönthetünk, különösen Sebastian. Meggyőződésem, hogy miközben mindent megtesz azért, hogy segítse csapatát a konstruktőri versenyben, fél szemmel ezekre a rekordokra figyel majd.

A Red Bull Racing legfőbb riválisai már most keményen dolgoznak jövő évi autóikon, hogy jó formában vághassanak neki a következő szezonnak. Horner elárulta, semmi sem garantált, és mindent megtesznek azért, hogy 2012-ben is az élen legyenek.

„Fenomenális évünk van idén, mint ahogy az volt 2010-ben is, valamint 2009-ben is. A csapat szintén fenomenálisan dolgozik együtt. Viszont bolondok lennénk, ha alábecsülnénk riválisainkat, ráadásul az elmúlt évekkel ellentétben most a szabályok is jobbára változatlanok maradnak.”

Hirdetés

„Nyilvánvaló, hogy mindent, amit eddig megtanultunk idén, kamatoztatni tudunk jövőre. Szóval egészen a brazíliai kockás zászlóig nem változtatunk a hozzáállásunkon. A legfontosabb, hogy Mark [Webber] is előrelépjen, szeretnénk, ha ezüstérmes pozícióba kerülne, és a lehető legjobban zárnánk a szezont.”

A szakember mindazonáltal elárulta, riválisaihoz hasonlóan elképzelhető, hogy néhány jövő évi újítást már pályára visznek a hátralévő versenyeken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull szerint Vettel jövőre még jobb lehet
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!