A Red Bull szerződést hosszabbított a Renault-val

2017-ig meghosszabbította szerződését jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val a Red Bull Racing alakulata – jelentette be az osztrák csapat Monzában.


2017-ig meghosszabbította szerződését jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val a Red Bull Racing alakulata – jelentette be az osztrák csapat Monzában.

A partnerkapcsolat 2007 óta tart a két fél között, tavaly pedig együttműködésüket siker koronázta, hiszen úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnokságban is a legjobbnak bizonyultak.

Az eredeti kontraktus a 2012-es idény végéig szólt, melyet már a szezon korábbi szakaszában meghosszabbított volna a Red Bull és a Renault, a 2014-től életbe lépő motorformulával kapcsolatos módosítások miatt azonban a felek további tárgyalásokat folytattak.

A megállapodás végül megszületett, a Renault további öt évig – tehát 2017-ig – látja el erőforrásaival a világbajnok alakulatot, mi több, az együttműködést még szorosabbra fűzik a partnerek, hiszen a hibrid technológiát, valamint a 2014-ben érkező V6-os aggregátokat is együtt fejlesztik majd.

„Nagy izgalmak közepette jelenthetjük be, hogy tovább erősödött együttműködésünk a Renault-val, akikkel 2007 óta rendkívül szoros munkakapcsolatot ápolunk” – árulta el Christian Horner csapatfőnök.

„Mindig nagyon könnyedén együtt tudtunk dolgozni a Renault Sporttal, amely egyértelműen közrejátszik abban, hogy a két fél ilyen komoly sikereket ért el a közelmúltban.”

A Renault Sport F1 ügyvezető igazgatója, Jean-Francois Caubet hozzátette, nagy kihívás előtt állnak, hiszen a hamarosan érkező új motorformula nagy vállalkozást jelent számukra, ám bízik abban, hogy a Red Bull Technology-vel közösen eredményes fejlesztést bonyolíthatnak majd le.

A Renault egyébként jövőre a Lotus Renault GP, a Team Lotus és a Williams hivatalos motorpartnere is lesz majd.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!