A Red Bull szétverte a mezőnyt az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

A Red Bull szétverte a mezőnyt az időmérő előtt

HIRDETÉS

Minden jel arra utal, hogy a Red Bullnak nem lesz ellenfele a Hungaroringen, hiszen Mark Webber és Sebastian Vettel ismét egy teljes másodpercet vert a mezőnyre a szombat reggeli szabadedzésen.



Mark Webber és Sebastian Vettel legyőzhetetlennek bizonyult a Magyar Nagydíj szombat reggeli szabadedzésén, ahol több mint egy teljes másodpercet vertek a többiekre, akik már csak abban bízhatnak, hogy valami történik a Red Bullnál, mert úgy tűnik, az energiaital-gyárosok más ligában vannak.

A Red Bull duója végig dominált, végül Webber jött ki győztesként a csapaton belüli harcból, az ausztrál 1:19.574-es idejével, amely a hétvége eddigi legjobbja, megnyerte az utolsó tréninget, így magabiztosan várhatja a délutáni időmérőt.

Vettel utolsó gyorskörén 0.484 másodpercre csökkentette lemaradását, de a harmadik helyen befutó Fernando Alonso már több mint egy másodperccel volt lassabb a tempót diktáló Webbernél, aki a második és a harmadik szektorban hihetetlen időket futott.

Robert Kubica a negyedik helye hozta be a Renault-t, míg csapattársa, Vitaly Petrov a kiváló hetedik helyen végzett, közéjük Felipe Massa (Ferrari), és Lewis Hamilton (McLaren) ékelődött be az ötödik, illetve a hatodik pozícióban.

Massa egyébként sokáig szenvedett, az autó hátuljának gyenge tapadására panaszkodott, ám egy kisebb szárny-, és felfüggesztés módosítás segített a problémáin, így végül egy elég jó időt össze tudott rakni.

Hamilton csapattársa, Jenson Button csak a kilencedik helyre hozta be a másik McLarent, míg az első tíz sorát Nico Hülkenberg (Williams) zárta, ám ideje már majd’ két másodperccel volt lassabb Webber legjobbjánál.

Michael Schumacher a tizenkettedik lett 2.3 másodperces hátrányban, míg Nico Rosberg a nyolcadik helyre hozta be a másik Mercedest, ugyanis fél másodperccel bizonyult jobbnak csapattársánál, aki már tegnap is panaszkodott autója egyensúlyára.

A tegnapi két edzéshez hasonlóan, különösebb incidens nélkül lezajlott az utolsó szabadedzés.

Hirdetés

A Force India olasz pilótája, Vitantonio Liuzzi a tréning második felét kihagyni kényszerült egy technikai meghibásodás miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!