A Red Bull tagad: Nem tettünk ajánlatot Alonsónak! - F1VILÁG.HU

A Red Bull tagad: Nem tettünk ajánlatot Alonsónak!

HIRDETÉS
Hockenheimring, Hockenheim, Germany
Friday 20 July 2018.
Fernando Alonso, McLaren, in his cockpit.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _2ST0087

A Red Bull Forma-1-es csapata cáfolja Fernando Alonso azon kijelentését, miszerint idén több alkalommal is ajánlatot tettek a spanyolnak.

Alonso nemrég jelentette be, 2019-ben már nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének, miután nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a McLarennel, és nem szerződik másik istállóhoz sem.

A kétszeres világbajnok mindazonáltal Belgiumban elárulta, a Red Bull idén is megkereste őt, és ajánlatot tett neki.

„A három élcsapatból az egyik idén is ajánlatot tett pár alkalommal” – mondta a spanyol a Sky Sports F1 televíziónak.

„De én nem akartam csatlakozni ehhez a kalandhoz. Jelenleg a Forma-1 nem adja meg számomra azokat a kihívásokat, amiket keresek.”

Arra a kérdésre, hogy mondataival a Red Bullra utal-e, és hogy ők tettek-e ajánlatot neki, Alonso így felelt: „Igen.”

A Motorsport.com kérdésére viszont a Red Bull szóvivője leszögezte, nem ajánlottak versenyzési lehetőséget Alonsónak 2019-re.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke még korábban azt mondta, nem lenne a „legegészségesebb” dolog, ha leszerződtetnék Alonsót, mert „hajlamos némi káoszt okozni” minden csapatnál.

Alonso egyébként nagyjából egy évtizeddel ezelőtt a Red Bullhoz szerződhetett volna, akkor ugyanis szívesen látták volna a spanyolt, ám végül nem sikerült megállapodni, dr. Helmut Marko elmondása szerint ugyanis nagyon nehéz feltételeket szabott.

Hirdetés

„Tárgyaltunk vele 2007-ben vagy 2008-ban” – mondta a szakember.

„De nagyon nehéz volt a feltételei miatt. Ha megnézzük, milyen történelme volt a McLarennél és a Ferrarinál, látható, hogy mindig egy egyemberes show volt az egész. És ez nekünk nem fekszik.”

„Ráadásul itt van a juniorprogramunk is. Mi a saját embereinket hozzuk. Mint versenyző, Alonso abszolút top, de egyszerűen nem illik bele a struktúránkba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!