A Red Bull tárgyalt Vettellel, de végül Perez mellett döntött - F1VILÁG.HU

A Red Bull tárgyalt Vettellel, de végül Perez mellett döntött

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, voltak egyeztetései Sebastian Vettellel, mielőtt úgy döntöttek, a 2021-es idényre Sergio Perezt szerződtetik.

Az energiaital-gyárosok korábban négy világbajnoki címet nyertek a német pilótával még 2010 és 2013 között, Vettel azonban 2015-ben a Ferrarihoz szerződött, majd 2021-től az Aston Martin csapatát erősíti a Forma-1-ben. A rutinos versenyző közvetlenül a Magyar Nagydíj előtti csütörtökön jelentette be, az idei szezont követően befejezi pályafutását a száguldó cirkuszban, szeretne ugyanis családjára, illetve az élet más területeire fókuszálni.

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner a Channel 4 televíziós csatornának beszélt arról a Hungaroringen, 2020 végén voltak egyeztetéseik Vettellel, végül azonban Sergio Perez szerződtetése mellett döntöttek.

„Volt néhány felderítő beszélgetésünk” – árulta el a szakember. „De olyan lett volna, mintha visszamennénk egy régi barátnőhöz. Másodszorra már nem lett volna ugyanolyan. Amit közösen elértünk, az igazán figyelemre méltó volt.”

„Szerintem nagyon fenomenális dolgot értünk el közösen, és ez mindig is része lesz a csapatunk történetének. Hihetetlenül büszkék vagyunk, hogy nálunk versenyzett a csapatunk tagjaként.”

Horner elárulta, nem tudott arról, hogy volt versenyzője a visszavonulást tervezi, ám úgy véli, Vettel jó döntést hozott.

„Kétlem, hogy bárki is tudta, hogy távozik. Láttam őt, amikor távozott a paddockból a Paul Ricardon, hihetetlenül frusztráló napja volt. Úgy gondolom, ez a helyes döntés számára. Nem jó a középmezőnyben körözgetve látni őt, és kétlem, hogy megelégedéssel tölti el. Szerintem ez a megfelelő pillanat arra, hogy lezárja csodás pályafutását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!