A Red Bull tarolt pénteken Barcelonában - F1VILÁG.HU

A Red Bull tarolt pénteken Barcelonában

HIRDETÉS

Sebastian Vettel és Mark Webber végzett az élen a Spanyol Nagydíj pénteki második szabadedzésén, ahol majd egy teljes másodpercet adtak a mezőnynek. A Red BUll duóját Schumacher, Alonso, és Hamilton követte.



Bár a délelőtti edzésen a McLaren uralta a mezőnyt, a Red Bull Racing jelezte, hogy nem maradt le a fejlesztések terén, és amint mindenki feltetette autójára a lágyabb keverékű abroncsokat, versenyzői szárnyra kaptak, és toronymagasan megnyerték a második tréninget.

Sebastian Vettel volt az egyedüli versenyző, akinek sikerült 1:20 alá vinnie a köridőt. A Red Bull német pilótáját két tizedes lemaradásban csapattársa, Mark Webber követte, aki szinte végig az élen állt az edzésen, miután a keményebb keverékeken is remek időt repesztett.

Az energiaital-gyárosok több mint fél másodperccel voltak gyorsabbak a teljes mezőnynél, ám a harmadik helytől nagyon szoros volt a küzdelem, mindössze hat tized választotta el egymástól a harmadik és a kilencedik versenyzőt.

Michael Schumacher tovább szárnyalt, és a harmadik helyre hozta be a módosított Mercedest. A hétszeres világbajnok az első edzéshez hasonlóan, elverte csapattársát, Nico Rosberget, aki csak a hetedik lett.

Fernando Alonso a negyedik helyre hozta be a Ferrarit, miután a lágyabb keverékeken jóval nagyobb sebességet tudott diktálni az edzés második felében.

Lewis Hamilton, aki sokáig Webber mögött a második helyen tanyázott az edzés elején, csak néhány tizedet tudott javítani a másfélórás tréningen, miközben a többiek folyamatosan javítottak időeredményeiken.

A McLaren brit pilótája végül az ötödik lett, míg csapattársa, Jenson Button a kilencedik pozícióban landolt, kevesebb, mint két tizedes lemaradásban.

Robert Kubica a hatodik lett a Renault-val, Rosberg (Mercedes) és Felipe Massa (Ferrari) előtt, míg az első tíz sorát Adrian Sutil zárta, aki átvette a volánt az első edzésen őt helyettesítő Paul di Restától a Force Indiánál.

Hirdetés

Miután egy váltóhiba miatt ki kellett hagynia az első edzést, Pedro de la Rosa megkezdte a munkát, és 37 kör megtételét követően a 11. helyre hozta be a Saubert.

Ismét a Lotus volt a leggyorsabb az újonc csapatok közül. Az első edzéssel ellentétben most Jarno Trulli, nem pedig Heikki Kovalainen volt a gyorsabb.

Lucas di Grassi a 21. lett a régi Virginnel, míg csapattársa, Timo Glock csak a 24. helyig jutott az új versenygéppel.

Az edzésen egy alkalommal a piros zászló is előkerült, mikor Nico Hülkenberg összetörte a Williamst. A német versenyző szélesen vette a hátsó egyenesre vezető szűk kanyar kijáratát, és nagy igyekezetében elvesztette autója felett az uralmát.

Megpördült, átnyargalt a kavicságyon, és a belső falat eltalálta, amit a Williams eleje és hátulja bánt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!