Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Red Bull tovább javulhat 2012-ben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Red Bull tovább javulhat 2012-ben

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke meg van győződve arról, hogy csapata tovább fejlődhet a 2012-es évadban, miután két, egymást követő évben megnyerte a világbajnoki címet Sebastian Vettel révén.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke meg van győződve arról, hogy csapata tovább fejlődhet a 2012-es évadban, miután két, egymást követő évben megnyerte a világbajnoki címet Sebastian Vettel révén.

A szakember elárulta, nagyon örömteli számukra, hogy olyan ellenfeleket sikerült maguk mögé utasítaniuk, mint a Ferrari, vagy a McLaren Mercedes, ám természetesen tisztában vannak azzal, hogy a téli felkészülési időszakban senki nem pihen, így résen kell lenniük.

„Tudjuk, hogy riválisaink sem ülnek majd babérjaikon, de ami igazán különlegessé teszi a bajnoki címet, illetve annak megvédését, az az, hogy ilyen nagy kaliberű ellenfelekkel kell szembeszállnunk” – fogalmazott a szakember.

„Azt gondolom, 2011-ben minden területen erősebbek voltunk, mint 2010-ben, és meg vagyok győződve arról, hogy tovább javulhatunk. A csapat rendkívül motivált, és habár nem tudjuk, mit csinál a többi csapat, a szabályok valamelyest következetesek maradnak.”

„Viszont semmi sem biztos. Leszegett fejjel kell keményen dolgoznunk, és remélhetőleg jövőre egy versenyképes RB8-assal állhatunk fel a melborune-i rajtrácsra.”

Horner hozzátette, véleménye szerint stílusosabban sikerült megvédeni idén a világbajnoki címet, mint megszerezni azt az elmúlt évben, és kétségtelen, hogy megbízhatóság tekintetében is rendkívül sokat fejlődtek 2010-hez képest.

„Azt gondolom, szebben védtük meg a világbajnoki címet, mint ahogy megszereztük azt. A csapat sokat fejlődött, és vannak olyan területek, melyeket a kívülállók nem láthatnak. A megbízhatóságot tekintve – még ha volt is technikai problémánk Brazíliában, és defektet kaptunk Abu Dhabiban – rendkívül jól teljesítettünk idén, ami fenomenális teljesítmény.”

„Az pedig egyszerűen hihetetlen, hogy 650 pontot szereztünk a konstruktőrök versenyében. Remélhetőleg építeni tudunk erre, és hasznunkra válik jövőre.”

Noha a szabályok ezúttal nem változnak jelentősen, és a Red Bull főtervezője, Adrian Newey már korábban nekiláthatott a jövő évi versenygép fejlesztésének, Horner szerint semmit sem vehetnek biztosra.

„Azt hiszem, nyilvánvaló, hogy másmilyen kihívások várnak ránk 2012-ben. A kipufogó elhelyezkedése teljesen más lesz. Brazíliában egészen a kockás zászlóig keményen nyomtuk, és bizony vannak leckék, melyeket megtanultunk, és amelyek hasznosak lehetnek a jövő évi autóra vonatkozóan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!