A Red Bull továbbra is állítja, nem költött többet a megengedettnél - F1VILÁG.HU

A Red Bull továbbra is állítja, nem költött többet a megengedettnél

Reagált a Red Bull Forma-1-es csapata a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfői bejelentésére, miszerint az osztrák istálló megszegte a költségplafonra vonatkozó regulákat 2021-ben.

Az FIA tájékoztatása szerint az Aston Martin a Williamshez hasonlóan procedurális hibát vétett, a Red Bull pedig „kis mértékben” túlköltekezett a szezon során. A meghatározás szerint kis mértékű szabályszegés legfeljebb 5 százalékos, azaz 7,2 millió dolláros túlköltekezést jelent. Azt egyelőre nem jelentették be, hogy a két csapat milyen büntetésre számíthat.

A Red Bull hétfőn este reagált az FIA bejelentésére – továbbra is állítják, nem lépték túl a költségplafont 2021-ben.

 

„Meglepetten és csalódottan értesültünk az FIA jelentéséről, miszerint ’kis mértékben túlköltekeztünk, ezzel megszegtük a financiális szabályokat’. A 2021-es beadványunk a költségplafon alatt volt, szóval gondosan meg kell vizsgálnunk az FIA vizsgálatának eredményeit, mivel továbbra is úgy hisszük, hogy a releváns költségeink a 2021-re meghatározott költséglimit alatt voltak” – áll a csapat kommünikéjében.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner korábban úgy fogalmazott, megfontolják, hogy jogi lépéseket tesznek azon istállók ellen, melyek az elmúlt hetekben szabályszegéssel vádolták meg őket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull továbbra is állítja, nem költött többet a megengedettnél
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!